ANNONSSAMARBETE MED SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

Älska grått hår!

Fler och fler väljer att behålla sina grå lockar och det gör de helt rätt i! Grått hår är supertrendigt! Vi har tipsen på hur du får ditt grå hår att skina och må bra.

Äldre kvinna i snyggt grått hår

Grått hår har de senaste åren blivit mer och mer populärt. Designers som Jean-Paul Gaultier, Karl Lagerfeld och Marc Jacobs har alla använt modeller med grått hår i sina modekampanjer. Och visst är det snyggt med glänsande grått eller helvitt hår! 

Det kan dock vara svårt att hålla snyggt och välmående.
Vi har därför pratat med Zarah Munther, frisör och salongsägare på Hårbolaget i Lycksele, och även frilanstekniker på Schwarzkopf Professional om hennes bästa tips för grått hår:

Äldre kvinna i snyggt grått hår

Äldre kvinna i snyggt grått hår

– När man vill behålla sitt grå eller vita hår vill man absolut inte att det skiftar i gult.
BC Excelliums Beautifying serie har flera produkter med blålila pigment som neutraliserar gula toner och ger det en snygg klar ton.

– Grått hår har också en tendens att bli ganska matt, därför innehåller serien pärlextrakt som ger håret vacker glans och lyster.

Schampo, 219 kr. Inpackning, 249 kr. Steel Spray, 219 kr. Silver Spray, 219 kr. Balm, 219 kr. Soufflé, 219 kr.

Äldre kvinna i snyggt grått hår

Äldre kvinna i snyggt grått hår

Tänk på att även om du färgar över ditt gråa hår så behöver håret fortfarande vård som är anpassat för moget hår:
– Vissa hår blir grövre, mer frissiga och svårare att hantera när de blir grå. Då kan jag rekommendera Taming-serien med omega 3 som gör håret följsamt, mjukt och ger glans. Den här produkterna är också färgbevarande, så du får allt ditt hår behöver i samma serie.

 

Schampo, 219 kr. Balsam, 219 kr. Inpackning, 249 kr. Taming milk, 219 kr. Anti-dry serum, 259 kr.

 

– Vissa upplever istället att håret blir platt, livlöst och förlorar sin spänst när det blivit grått. Plumping-serien med kollagen ger vård som förbättrar hårets kvalitet, samtidigt som produkterna också ger en omedelbar stylingeffekt. Perfekt för dig som oftast inte använder stylingprodukter men ändå vill få lite extra stadga så att håret får mer volym och blir lättare att forma. Alltså styling och vård i ett och dessutom färgbevarande!

Schampo, 219 kr. Spraybalsam, 219 kr. Soufflé, 219 kr. Tonic, 259 kr.

Alla produkterna ingår i BC Excellium, en vårdserie med fokus på moget hår från Schwarzkopf Professional. Serien är indelad i de tre underkategorierna Beautifying med pärlextrakt (för grått & vitt moget hår), Taming med omega 3 (för grovt & färgat moget hår) och Plumping med kollagen (för fint & färgat moget hår).

Hela kollektionen innehåller ingrediensen Q10+ som främjar energiproduktionen i cellerna vilket i sin tur stimulerar hårrötterna till att återaktivera keratinproduktionen som avtagit med åren. Håret återfår sin ungdomliga elasticitet och styrka, och blir livfullt och glänsande.

MER FRÅN FEMINA:Senaste modenyheterna från Femina:Laddar