Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bruce Springsteen har tre barn – här är de i dag

31 maj, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Fotograftt
Familjen Springsteen.
Nästa sommar kommer Bruce Springsteen tillbaka till Sverige och Ullevi.
Vid sidan om den imponerande musikkarriären är The Boss trebarnsfar.
Här är hans avkommor i dag.
Annons
Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrarBrand logo
Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrar

Bruce Springsteen, 72, och Patti Scialfa, 68, har varit gifta sedan 1991. De träffades för första gången under 80-talet när han spelade på en pub i New Jersey. Hon hakade senare på Springsteen och The E Street band på turné, och efter ett tag blev de ett par.

I slutet av juni nästa år kommer de till Sverige för tre spelningar på Ullevi och det är så klart The boss-fansen oerhört peppade på. Tills dess hinner Bruce Springsteen och Patti Scialfa njuta av familjelivet. De har nämligen tre barn ihop.

Annons

Evan Springsteen, 31

Evan Springsteen föddes i juli 1990 och fyller alltså 32 inom kort. Han har följt i sina musikerföräldrars fotspår – till viss del i alla fall. Han har försökt hålla sig undan rampljuset för det mesta, men det händer att han går upp på scenen och spelar sin pappas låtar.

Evan Springsteen på Tony awards 2018, där hans pappa fick ett pris för Springsteen on Broadway.
Evan Springsteen på Tony awards 2018, där hans pappa fick ett pris för Springsteen on Broadway.

Även om Evan Springsteen har en stor passion för musik så är det inte direkt hans fars låtar som ligger närmast hjärtat – likt resten av barnen.

– Vi fick barn sent. Jag var 40 när vår första son kom, och barnen har uppvisat ett hälsosamt ointresse för vårt arbete genom året. De har sina egna musikhjältar, och de har sin egen musik som de är intresserade av. De bryr sig inte så mycket om någon nämner en av mina låtar, har Bruce Springsteen berättar i en intervju med The New York Times för några år sedan.

Annons

Jessica Springsteen, 30

Parets dotter, Jessica Springsteen, fyller 31 i december i år, och hon har valt en helt annan bana än musiken. Hon är nämligen ryttare – och en framgångsrik sådan.

Jessica Springsteen på Sweden international horse show förra året.
Jessica Springsteen på Sweden international horse show förra året.

Den som följde OS i Tokyo förra året minns säkert den bragdartade guldmedaljen som vanns av Sveriges hopplandslag, bestående av Peder Fredriksson, Malin Bayard-Johnsson och Henrik von Eckermann. I finalen stod det till sist mellan Sverige och USA, och i amerikanernas landslag återfanns just Jessica Springsteen som alltså fick nöja sig med en silvermedalj.

Annons

Sam Springsteen, 28

Familjens minsting, Sam Springsteen, föddes i januari 1994. Han håller sig borta från kändisskapet och jobbar som brandman. I början av 2020 blev han en del av New Jerseys brandkår, och under ceremonin fanns så klart Bruce Springsteen på plats men ville dra till sig något av strålkastarljuset.

– Det är här min sons dag, så jag håller mig i bakgrunden. Vi är väldigt stolta. Det har varit en lång resan. Han har varit väldigt hängiven i flera år, och vi är väldigt glada för honom i dag, sade rocklegendaren då.

Mamman Patti Scialfa var stolt när Sam Springsteen blev brandman i New Jersey.
Mamman Patti Scialfa var stolt när Sam Springsteen blev brandman i New Jersey.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons