Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför har Christer Sjögren dragit sig tillbaka från rampljuset

22 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Christer Sjögren 2022.
Som sångare i dansbandet Vikingarna är Christer Sjögren är en av Sveriges mest folkkära artister.
Men de senaste åren har stjärnan dragit sig tillbaka allt mer från rampljuset – här är anledningen bakom.
– Han är inte ute och sjunger så mycket nu för tiden, säger Vikingarna-kollegan Martin Lindkvist till Hänt.
Annons
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar påBrand logo
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

Christer Sjögren är helt klart en av landets allra mest älskade sångare och artister. Han började i dansbandet Vikingarna redan på 70-talet, och har även haft en framgångsrik solokarriär. Genom åren har han medverkat i program som Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och Så mycket bättre.

Att han hållit på så länge gör att hans musik varit en del av många människors liv över lång tid.

– Det är ju kul, det är verkligen roligt. Det här att vi överhuvudtaget… När vi hållit på så länge, att yngre personer kan komma fram till mig och säga ”tjena, vad kul att ni spelar i kväll”. Då tänker jag, eftersom att åldersskillnaden ändå är på flera decennier, ”vet du vem jag är?”. Då kan de svara saker som, ”ja men jag har växt upp med dig, mamma och pappa hade alla skivor” och så där. Då känns det väldigt varmt och gött i bröstet på något sätt, har Christer Sjögren sagt till Nöjeslivet.

Annons

Christer Sjögren har dragit sig tillbaka

Artisten har hunnit fylla 73 år, och förra året var Vikingarna ute på en avskedsturné, efter att ha återförenats så sent som 2016. En av de som spelade med bandet de sista åren var saxofonisten Martin Lindkvist.

– Det är helt otroligt häftigt, det är ju det största dansbandet som finns så att få chansen att turnera med dem, det kan ju inte bli bättre. Det är otroligt härliga människor inblandade, säger han till Hänt.

Efter avskedsturnén har Christer Sjögren, som tidigare synts flitigt i offentliga sammanhang, valt att dra sig tillbaka lite, och lämna rampljuset.

– Han är inte ute och sjunger så mycket nu för tiden. Som han säger ”jag är pensionerad nu så jag tar det lite lugnt och tar de spelningar som jag tycker känns kul”. Så han väljer lite vad han vill göra så där, han åker inte ut på så mycket saker. Han är rätt aktiv i perioder så han är ute sjunger ibland. Han gör lite jobb med storband ibland och våra jobb med Vikingarna då när de blir av, säger Martin Lindkvist.

Annons