Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jenny Strömstedt skaffar ny katt – visar upp: ”Svämmar över”

12 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografCharlotte Brunzell/TT
Jenny Strömstedt.
Jenny och Niklas Strömstedts katt Kerstin var en av Sveriges mest kända, innan hon somnade in 2022.
Nu hälsar TV4-programledaren och artisten en ny familjemedlem välkommen – i januari flyttar en liten kattunge hem till dem.
”Våra hjärtan svämmar över”, skriver Jenny Strömstedt på Instagram.
Annons
Jenny Strömstedts stil genom årenBrand logo
Jenny Strömstedts stil genom åren

Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Strömstedt och hennes make Niklas Strömstedt var matte och husse till en av landets mest välkända katter – katten Kerstin. Instagramkontot ”kerstinstromstedt” nådde 90 000 följare, och katten – som var av rasen Devon Rex – fick till och med ge ut en bok, Vid regnbågens slut finns en katt. I oktober 2022 somnade dock katten Kerstin in, 11 år gammal.

”Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur”, skrev Jenny Strömstedt när katten gått bort.

Jenny och Niklas Strömstedts nya katt

Familjen har kvar katten Eva-Charlotte – som i januari kommer få sällskap av en ny liten familjemedlem. Jenny och Niklas har nämligen tingat en liten kattunge, som ännu inte fått sitt tilltalsnamn men går under Britt-Marie IV.

”Våra hjärtan svämmar över”, skriver Jenny Strömstedt på Instagram, där hon visar upp den lilla kattungen

I ett senare inlägg har hon och maken hälsat på sin nya kompis. Hon visar hur Niklas Strömstedt håller i kattungen, och vännen Camilla Läckberg konstaterar i kommentarerna att det är Jenny Strömstedt som gjort att Niklas nu älskar katter.

”Han var inte så förtjust i katter först, eller hur var det?”, skämtar författaren.

Annons