Annons

Annons

Lamm med tomat– och linssallad


Lamm-med-tomat–-och-linssallad

(4 personer)
800 g lammrack
2 dl belugalinser
1 skvätt soja
1 skvätt kalvfond
1 lagerblad
olivolja
blandade färska örter, grovt ­hackade
1 vitlöksklyfta, fint riven
2 fänkål, delade
200 g färska tomater, delade
2 schalottenlökar, fint skivade
1 msk rödvinsvinäger

Till servering:
gärna lite hemlagad ketchup
Beredning: Koka linserna tillsammans med soja, fond och lagerblad i 4 dl vatten tills de är mjuka men ändå har tugg­motstånd, ca 15 min. Låt rinna av.
Dela racken så att det är två ben på varje bit. Blanda en skvätt olivolja med örter och vitlök och gnid in racken med det.
Grilla fänkålen i ca 5 min och lammet i 8–10 min eller tills köttet är vackert rosa. Låt köttet vila i folie i 10 min före serveringen.
Skiva den grillade fänkålen och blanda med tomater, linser, lök, lite olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Servera salladen tillsammans med lammet. Lite hemlagad ketchup är gott till.

Annons

Av CAROLINE DAFGÅRD
Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

(0)
(0)
(0)

Annons


Annons


Senaste modenyheterna från Femina:

Laddar