Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mannen hade aldrig haft ett husdjur – oskiljaktig med hemlösa katten

28 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Caleb och Nala.
Caleb hade aldrig haft ett husdjur i hela sitt liv – men när han råkade hitta en hemlös kattunge som behövde hjälp förändrades allt.
Nu är han hängiven husse till Nala, och de två är helt oskiljaktiga.
– Jag känner mig utvald, det här är mitt första husdjur, säger han till The Dodo.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Vissa människor har haft husdjur så länge de kan minnas, och är vana vid att ha hundar, katter och kaniner i hemmet – medan andra aldrig har släppt in ett djur inom sina fyra väggar.

Så var det för Caleb: han hade aldrig haft ett husdjur, och visste inte vilket band man kan ha till sitt djur, eller hur mycket man kan älska det. Men det har han blivit varse nu. Allt ändrades för Caleb när han en dag hittade en övergiven kattunge.

– Jag var på väg hem när jag kollade ner och såg en liten kattunge. Jag känner mig utvald, det här är mitt första husdjur, säger Caleb i en intervju med djursajten The Dodo.

Räddade kattungens liv

Caleb tog hem det lilla hjälplösa djuret och bestämde sig för att ge den ett hem och rädda dess liv. Kattungen döpte han till Nala, efter lejonet i Lejonkungen. Det dröjde inte mer än någon dag innan Nala insåg att hon hade hamnat i ett tryggt hem och började ty sig till sin nya husse.

Snabbt märkte Caleb att det var en kelig och tillgiven liten katt han hade fått hem. Nala ligger gärna tätt mot halsen, eller hänger i Calebs luva. Caleb sjunger för sin katt, och hon sitter gärna på hans axel när han går runt i hemmet eller borstar tänderna.

– Det här är en huskatt. Vi kommer inte gå ut om hon inte sitter på min axel så här eller är kopplad med sele, säger Caleb till The Dodo.

Spana in Calebs och Nalas fina liv ihop här:

Annons