Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

Fars dag-present 2023 – 10 presenttips som inte kan gå fel

30 okt, 2023 
AvCecilia Persson
FotografTT/Shutterstock
Fars dag present
I november är det dags att fira pappa på fars dag. Vi har samlat de bästa presenttipsen som är perfekta att ge bort till alla pappor.
Annons

Liksom att vi firar mammorna på mors dag i maj är det snart dags att även fira papporna på farsdag. Just fars dag är ett bra tillfälle att skämma bort sin egen pappa eller pappan till ens barn – och varför inte passa på att fira även andra fadersfigurer i ditt liv? Vi vågar nästan lova att en farfar, morfar eller bonuspappa kommer bli minst lika glad (om inte mer) att just du har tänkt på dem.

När är fars dag 2023?

Varje år infaller fars dag den andra söndagen i november, vilket gör att fars dag i år firas söndagen den 12:e november. Det skiljer sig från bland annat USA och Storbritannien, där man på båda platserna firar den 16:e juni.

Vad kan man ge i fars dag-present?

Det finns många olika presenttips när det är dags att fira pappa – medan de klassiska valen har varit en slips eller strumpor så finns det numera många andra fina och roliga val.

Fars dag-presenter

Annons

Fars dag present 2023

Här har vi handplockat 10 tidlösa presenttips till fars dag som garanterat kommer att göra succé oavsett ålder och intressen!

1. Handskar

Att ge bort ett par handskar i bra kvalitet till pappa är en klassisk present av en anledning – det slår aldrig fel! Förutom att handskar ofta har en tendens att försvinna kan man aldrig ha för många par att variera mellan, för att hålla händerna varma hela vintern. Dessa skinnhandskar från MQ:s eget märke Bläck finns i flera eleganta nyanser och har dessutom en touchscreen-funktion så att man inte behöver ta av sig dem för att använda telefonen. Se alla varianter och köp handskarna här (reklamlänk).

svarta handskar i skinn för herr från Bläck MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till handskarna.

2. Doft

En lyxig doft är ett inslag som gör vardagen lite lyxigare. Om pappan i fråga har en favoritdoft så är påfyllning av dem ett givet val, men det kan också vara ett bra tillfälle att få testa något nytt. Molton Browns produkter i serien Tobacco Absolute har trots det oväntade namnet underbara dofter som kommer att uppskattas av alla. Läs mer och köp parfymen här (reklamlänk). Duschtvålen hittar du här (reklamlänk).

Annons
Väldoftande duschtvål och EdT i doften Tobacco Absolute för herr från Molton Brown
Klicka på bilden för att komma direkt till produkterna.

3. Morgonrock

Ett annat säkert kort att ge bort till alla fäder där ute är en snygg och mysigt morgonrock som kommer vara lika uppskattad under kalla vintermorgnar och långa helgfrukostar som till morgondoppet när sommaren kommit tillbaka. Den här tidlösa blårutiga varianten kommer från Lyle & Scott, se mer och köp morgonrocken här (reklamlänk).

Snygg morgonrock i blårutigt med logga för herr från Lyle & Scott
Klicka på bilden för att komma direkt till morgonrocken.

4. Tofflor

På det mysiga och användbara temat finns även ett par tofflor som ett bra förslag på en lyckad present. Välj gärna ett kvalitativt par med fårskinn som både känns mjukt och håller fötterna varma – något som kanske är extra välkommet nu under vinterhalvåret när man gärna håller nere på elräkningen. Dessa kommer från Shepherd, se fler modeller och köp tofflorna här (reklamlänk).

Annons
Sköna och varma tofflor i fårskinn för herr från Shepherd
Klicka på bilden för att komma direkt till tofflorna.

5. Kastrullset

Är matlagning ett stort intresse? Då kan en uppfräschning av köksprodukterna vara en bra idé. Det här matchande setet om tre produkter från Fiskars innehåller en kastrull och två grytor som alla är gjorda i rostfritt stål och har lock i glas. Här kan du läsa mer och köpa det till pangpris (reklamlänk)!

snygga kastruller som är perfekta att ge bort i present
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

6. Kashmirmössa

Om din eller dina barn pappa inte har insett storheten med kashmir ännu så är detta ett bra tillfälle att introducera det. En mössa i lyxig kashmir är inte bara varm utan också underbart mjuk, och kommer att bli en favorit under vinterhalvåret under många år framöver. Den här kashmirmössan från Uniqlo har ribbad kant och finns i flera olika färger, se alla färger och köp mössan här (reklamlänk).

Annons
Vit mössa i kashmir med ribbad kant för herr från Uniqlo
Klicka på bilden för att komma direkt till mössan.

7. Trimmer

Passa på att ge bort något som personen i fråga sannolikt inte hade unnat sig själv. Denna eleganta multitrimmer med snygga metalldetaljer och flera olika funktioner kan användas för både ansiktet och kroppen och blir ett snyggt inslag i badrummet. Den kommer från Babyliss, läs mer och köp trimmern här (reklamlänk).

Annons

8. Upplevelse

Vad kan vara mer värdefullt än att få spendera lite extra kvalitetstid tillsammans? Genom att ge bort en upplevelse på fars dag ger du också bort fina minnen som pappan i fråga kan skapa med dig eller någon annan närstående. Hos Great Days finns det många olika typer av upplevelser att spana in – från vin- och teprovningar eller fotokurser till kulturupplevelser och att få köra drömbilen. Med andra ord – det finns definitivt en upplevelse som passar personen i fråga! Läs mer och boka upplevelsen här (reklamlänk).

Upplevelsepresent i form av pralinkurs
En lärorik pralinkurs är bara en av alla upplevelser som finns i det stora utbudet. Klicka på bilden för att komma direkt till kursen.

9. Adventskalender

Eftersom fars dag infaller i mitten av november är det en bra tid att ge bort en adventskalender med skägg- och hudvårdsprodukter. Bakom de tolv luckorna i Rituals adventskalender för män hittar vi bland annat ett duschskum, en deodorant, bodylotion och schampo. Se mer och köp kalendern här (reklamlänk).

Annons
Adventskalender för män, The Ultimate Men's Gift Box från Rituals
Klicka på bilden för att komma direkt till avdentskalendern.

10. Necessär

En snygg necessär att förvara hudvårdsprodukter, tandborste och annat i på resande fot eller till gymmet slår garanterat aldrig fel. Den här stilrena varianten från Saddler i cognacsbrunt läder har tre fickor på insidan, ett handtag i sidan och stängs med dragkedja. Den finns även i svart, se mer och köp necessären här (reklamlänk).

Snygg necessär för män i brunt skinn från Saddler.
Klicka på bilden för att komma direkt till necessären.

Tips! Har din pappa redan allt? Passa på att bjuda på gofika eller middag och istället skänka en gåva en välgörenhetsorganisation i hans namn. Här hittar du fars dag-presenter hos Rädda Barnen respektive Röda Korset.

Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamlaBrand logo
Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamla
Annons