Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Snygga baddräkter 2024 – här är våra 14 favoriter

14 mar, 2024 
AvStina Meyerson
FotografDjerf Avenue
baddräkt för dam 2024
Satsa på en snygg och bekväm baddräkt i sommar! Här listar vi 14 fina baddräkter i olika modeller, färger och mönster.
Annons

Även om det kan kännas avlägset somliga dagar så närmar sig faktiskt sommaren 2024, vilket innebär att det är dags att se över sommargarderoben! Har du allt du behöver inför de kommande soliga dagarna?

En baddräkt är ett riktigt snyggt och bekvämt badplagg som alltid fungerar. Om dina gamla badkläder slitits ut eller slutat passa, kan det såklart kännas lite tröttsamt att återigen behöva gå igenom butikernas stora sortiment. Därför har vi scannat butikerna och handplockat fina baddräkter i olika utföranden och i olika prisklasser – så att du enklare kan hitta den perfekta varianten för just dig.

Hur ska en baddräkt sitta?

En vanlig fråga är hur en baddräkt egentligen ska sitta. Men som alltid är det helt individuellt och upp till dig själv vad du känner dig snygg och bekväm i helt enkelt. Emellertid finns det några faktorer som du kan tänka lite extra på när du väljer baddräkt, för att det ska bli lite enklare att sålla i badklädesdjungeln. Spana in våra tips nedan, för att göra det enklare att hitta modellen för dig!

Annons

Vilken baddräkt passar mig?

Somliga har lätt för att välja baddräkt, medan andra vill ha mer av en fingervisning kring vilka modeller som passar ens önskemål bäst. Här är några tips till dig som vill ha lite hjälp längs vägen:

  • Stöd. För dig som önskar extra stöd för bysten finns det mängder av modeller med kupor, resårband eller vaddering till exempel. Det finns också baddräkter med formade kupor för större bröst.
  • Aktivitet. Fundera över vilken form av aktivitet baddräkten ska vara anpassad till! Vill du exempelvis röra på dig mycket kan det kännas skönt med en större baddräkt som sitter på plats, utan att du behöver tänka på det.
  • Stil. Självklart är också det estetiska en aspekt. Ett tips till dig som vill få ut så mycket som möjligt för pengarna är att också använda din baddräkt som ett vanligt plagg – och styla med byxor eller kjol över till exempel. Välj då en baddräkt som också kan passa som topp.
  • Material. Baddräkters material har också betydelse, likt andra plagg. Baddräkter i elastan är exempelvis extra stretchiga.
  • Färg och mönster. Lek runt med färg och mönster för att hitta det som passar dig bäst. Du kan exempelvis lära dig mer om färganalys och gå efter det!

Baddräkt för dam – 14 snygga köp 2024

Här listar vi 14 snygga baddräkter i olika modeller, färger, mönster och prisklasser!

1. Svart axelbandslös baddräkt, Djerf Avenue

Enkel och stilren baddräkt i bandeau-modell från Matilda Djerfs hyllade Djerf Avenue, gjord av en återvunnen polyesterblandning. Baddräkten finns i storlekarna XXS-XXL och i sex snygga färger.

Annons
Svart axelbandslös baddräkt som finns upp till xxl från Djerv Avenue

2. Vit baddräkt med svarta detaljer, Arket

Vit baddräkt med en matt yta och kontrasterande kantband i svart. Baddräkten är helfodrad, har högt skurna ben och axelband som korsas bak.

Vit baddräkt med svarta sömmar från arket

3. Svart baddräkt med bygel och cutoutw, COS

Mjuk elegant baddräkt med rund urringning och cutouts fram- och baktill. Baddräkten har en bygel samt justerbara breda axelband för extra stöd och komfort. Den här baddräkten passar utmärkt på såväl stranden som instoppad i ett par jeans på stan!

Annons
baddräkt med stöd för bysten från cos

4. Brun baddräkt i bandeau-modell, Djerf Avenue

Axelbandslös baddräkt i en minimalistisk tubtopp-design. Du kan dra både upp och ned den beroende på önskad passform, eftersom baddräkten sitter på plats med hjälp av praktiska silikonband.

brun bandeau baddräkt från djerf avenue som finns i plus size storlekar

5. Röd ribbad baddräkt, COS

Modern och enkel baddräkt i ett stretchigt ribbat material, med rund urringning, djup rygg och högt skurna ben.

Annons
röd snygg bekväm shaping baddräkt från cos

6. Mönstrad baddräkt i beige och svart, Totême

Stretchig baddräkt från Totême med monogramtryck, som andas lyx. Baddräkten har en högt skuren modell och scoop-urringning samt är fodrad på insidan.

ljus brun och svart baddräkt från toteme

7. Rutig baddräkt, Scampi

Baddräkt från Scampi med ett rutigt svartvitt mönster, gjort av det mer hållbara materialet econyl. Baddräkten är fodrad och har en djup urringning, breda axelband och drapering i midjan.

Annons
svart och vit rutig baddräkt som håller in magen från scampi

8. Svart baddräkt med blomdetalj, Zizzi

Baddräkt med asymmetrisk skärning i halsen och dekorativ blomma vid axeln. Baddräkten är fodrad med mesh fram och trikå bak, och du kan justera axelbanden samt även ta av det ena. Baddräkten har en invändig resår för att stödja bysten.

svart baddräkt med stöd för bysten från zizzi

9. Svart baddräkt med en axel, Arket

Baddräkt med en bar axel och krinklad yta, tillverkad av en återvunnen polyesterblandning. Baddräkten har höga benöppningar, foder framtill och tejp på kanten av bysten för att hålla plagget på plats.

Annons
snygg svart baddräkt med en axel från arket

10. Röd baddräkt som finns i stora storlekar, Ellos

Röd baddräkt från Ellos kollektion ihop med profilen Linda-Marie Nilsson. Baddräkten är tillverkad av återvunna material och har en lös drapering i midjan, knytning och spänne baktill samt justerbara axelband. Baddräkten är också fodrad med mesh, och du hittar den i storlekarna 38–56.

röd plus size baddräkt som finns i stora storlekar från ellos

11. Leopardmönstrad baddräkt, Zizzi

Baddräkt med leopardmönster i trikå, i riktig mobwife-stil. Baddräkten har drapering och stadigt meshfoder framtill, justerbara axelband samt en inbyggd bh med kupor med tunn vaddering. Baddräkten finns i storlek 42–56.

Annons
leopardmönstrad bh med inbyggd bh, stöd för bysten och som finns i stora storlekar

12. Blå baddräkt med struktur, Hunza G

Vacker blå baddräkt i ett material med struktur. Baddräkten är stretchig och har breda axelband, en något fyrkantig urringning samt en djup rygg.

blå stretchig baddräkt från hunza g

13. Svart baddräkt med ben, Ellos

Svart baddräkt med korta ben i ett skönt och smidigt material. Baddräkten är fodrad, har brottarrygg och en invändig resår under bysten för stöd. Baddräkten har en härlig retrodesign och är så snygg ihop med en skjorta och en klassisk solhatt!

Annons
svart baddräkt med ben och stöd för bysten från ellos

14. Svart gravidbaddräkt, Lindex

V-ringad fodrad gravidbaddräkt med rynkdetaljer, vadderade kupor och justerbara axelband – i en stretchig återvunnen polyamidblandning.

svart gravid baddräkt från lindex
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulissernaBrand logo
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna
Annons