Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är sommarens mest lättburna kjol – som du kanske redan har hemma

28 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sommarens snyggaste kjol går att bära till både vardag och fest. Femina tipsar om hur du stylar den bäst.
Annons
Så stylar du den vadlånga kjolen- på tre enkla sätt med Emma DanielssonBrand logo
Så stylar du den vadlånga kjolen- på tre enkla sätt med Emma Danielsson

Hmmm... Vad är det vi ser? Ännu en 90-talstrend som vägrar försvinna? Eller, mer korrekt, som gör comeback på nytt. Än en gång! Ja, det stämmer faktiskt, den silkiga slipkjolen – precis som tubtoppen – har onekligen fått en renässans sommaren 2023, i takt med att temperaturen stiger på många håll. Det bästa av allt är, förstås, att den här kjolen, som vi ofta såg på modeikoner som Kate Moss, Carolyn Kennedy och andra stilsäkra damer då det begav sig, för en sisådär 30 år sedan, passar till både vardag och fest. Varför? Enkelheten.

Annons

Så syr du en slipkjol

Slipkjolen går att klä upp och ned, efter tycke och smak. Och dagsform, inte minst. Den må vara urtrendig just nu, men den håller säsong efter säsong – och många av oss har den redan hemma i garderoben. För den händiga är det inga problem att sy en heller. Slipkjolen är ett enkelt DIY-projekt. En tur till tygaffären, två sömmar, fållning, resår – klart. Redo för en dag på stan, eller landet. Slipkjolen passar både på cityfesten och landetmyset. Allt hänger på hur du stylar den – och med vilka andra plagg, skor och accessoarer.

Annons

Så stylar du silkeslkjolen i midilängd

Men, hur stylar man den då, för att vara så rätt som möjligt? Vårt tips? Gör din look extremt clean. Bär den med ett linne eller en slät topp för en ultimat 90's look. Klä upp den med ett par remsandaletter (också de direkt från 1990-talet) och ner med ett par platta sandaler. Fryser du? Släng över en skinnkavaj.

Vill du styla den med en modern twist? Kombinera den med ett bar stövlar, gärna i cowboystuk för en upplevlad millenial look. Målbilden? Rachel Green, spelad av Jennifer Aniston, i ett avsnitt av Vänner. Inte din smak? Inspireras av stjärnor som Kendall Jenner och Emily Ratajkowski, ovan.

Källa: Vogue

Annons