Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här gör stjärnan entré – i sommarens absolut smartaste (och svalaste) kjol

29 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sugen på en kjol som inte åker upp och blottar det mest privata? Då måste du prova byxkjolen!
Annons
Behind the scenes: Så stylar du den nya basgarderoben i vårBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du den nya basgarderoben i vår

Många minns den från barndomen. Kjolen som var ett par shorts som var en kjol... Ja, det vi talar om har faktiskt ett namn. Byxkjol i all ära – men nu kallas den för skort. Shorts plus skirt är lika med skort, helt enkelt!

Och ja, nog fyller plagget en funktion. Inte minst för alla oss som gärna vill bära kortkort men som verkligen har problem att känna oss bekväma – och säkra. Plötsligt åker kjolen upp och blottar det mest privata. Många av oss löser detta problem med hotpants eller cykelbyxor. Men när det är som allra varmast kan det vara rejält jobbigt att behöva ha på sig lager på lager. Lösningen? Skorts!

Plagget skort är dock splittrande. 1990- och 2000-talets återupplivade trend väcker huvudbry. Många frågar sig frågor som ”Men varför?” och ”I vilket syfte?” Som sagt: smaken är som baken. Och bär man skorts är det ingen risk att man visar den...

Annons

Så stylar du byxkjolen – skortsen

Men, tvivlar du ännu? Låt Taylor Swift övertyga dig om plaggets modepotential. Häromdagen dök nämligen sångerskan upp i just skorts. Ett par blå, i denim. Korta. Swifts jeansbyxa hade ett asymmetriskt förklädeliknande draperi säkrat med knytband i midjan. Looken? Både avspänd och dressad, på samma gång.

Taylor kombinerade plagget med ett par Mary Jane-loafers från G.H.Bass och en Dôenblus.

Men, hur matchar man skorts allra bäst – och snyggast? Bär plagget till en skjorta eller blus, precis som Taylor. Satsa på ett par sandaler till, eller varför inte loafers. Klä upp plagget med en kavaj eller bär skorts på landet med en stickad tröja till.

Källa: Vogue

Annons