Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Nu släpps H&M:s samarbete med William Morris – se våra favoriter!

04 okt, 2018 
AvIda Gustafsson
Klädkedjan H&M inleder ett samarbete med brittiska inredningsföretaget Morris & Co och lånar mönster från William Morris ikoniska tapetkollektioner.
Annons

William Morris välkända tapeter får ett nytt liv i plagg från H&M. Brittiska Morris & Co grundades 1861 av William Morris, vars tapetmönster har ökat i popularitet de senaste åren.

För H&M har man lånat ut sina vackra arkivprints från bland annat den ikoniska och blommiga Pimpernel, Lily Leaf och Marigold och  för att pryda skräddarsydda kavajer, blusar och romantiska klänningar.

–  Morris & Co har skapat några av världens mest hyllade tapet- och textilmönster och William Morris är inte bara synonym med Arts and Crafts-rörelsen, utan var även en förespråkare för all typ av vacker design. Han är allra mest känd som designern bakom företagets hyllade printbilder och vi är så stolta över att kunna få dela denna unika design med våra kunder, säger Pernilla Wohlfahrt, H&M:s designchef.

Det är inte första gången som H&M inleder ett samarbete med ett företag i inredningsbranschen. I somras lanserades kollektionen som hämtat mönster från anrika GP & J Baker.

Annons

I H&M-kollektionen lanseras flera blusar, klänningar och ett par accessoarer. Vi har gått igenom kollektionen och har valt ut våra favoriter.

 

Kavaj William Morris pimpernell H&M
Byxor William Morris pimpernell H&M

Pimpernell från topp till tå, det klassiska William Morris-mönstret kommer verkligen till sin rätt med kavaj och byxa. (Men kavajen är förstås lika snygg till ett par jeans eller en svart byxa.)

Annons
Rutig halsduk William Morris H&M

Woodford Plaid är en uppdaterad version av den traditionella tartanrutan och dessa rutor är supersnygga att färgsätta höstkappan med.

Skjorta med farfarskrage Love is enough William Morris H&M

Printet Love is Enough är en hyllning till William Morris poesi och denna skjorta med farfarsringning är supersnygg att bära över ett par sköna byxor eller lite löst instoppad i en kjol.

Annons
Plisserad kjol William Morris mönster H&M

Den här kjolen hade vi gärna matchat med en vit skjorta eller en gosig stickad tröja. 

Mönstrad knytblus William morris pimpernell H&M

Knytblus i pimpernell och lösa puffiga ärmslut. Behöver vi säga mer? Den här vill vi ha!

Annons
Mönstrat hårband William Morris H&M

Ett snyggt hårband kan rädda de flesta dåliga hårdagar, eller är ett superbra val för att lyfta en annars helsvart outfit.

Mönstrad klänning William Morris H&M

Denna hade vi gärna burit som en tunika över ett par snygga svarta jeans och avsluta med boots.

Annons

 

Blå mönstrad skjortklänning William Morris H&M

Skjortklänningar är perfekt på hösten, när det blir lite kyligare ute är det snyggt att köra en tunnare enfärgad polo undertill.

Mönstrad maxiklänning William Morris pimpernell H&M

Vacker maxiklänning i pimpernellmönstret som (om du inte redan märkt det) är vår favorit. Den här är lika fin till ett par snygga skinnstövlar som till en lite finare sko för festligare tillfällen.

Annons

Priserna för kollektionen ligger på 399 kronor för klänning och 249 kronor för en sjal. H&M och Morris & Co-kollektionen lanseras på hm.com och i butik den 4 oktober.

PST! Vill du se mer William Morris-mönster? Då kan du bege dig till Millesgården på Lidingö som har en William Morris utställning mellan 15 september 2018- och 3 februari 2019.

 

Annons