Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Packlista för weekendresan – så packar du med få plagg

27 jun, 2023 
AvMärta Börjeson Munk Kaij
FotografTT
packlista weekend
Här är den ultimata packlistan för weekend-resan.
Shoppingredaktörerna har samlat sina bästa tips för hur du packar smart för weekend-resan. Här är den ultimata packlistan!
Annons
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsarBrand logo
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsar

Har du en weekendresa i Europa, eller kanske Sveirge inbokad? Förberedelserna inför en resa handlar inte bara om att planera flyg, hotell och restauranger. Även en smart packning kommer att göra din din weekend extra härlig. Oavsett om det handlar om att investera i en bra weekendväska som rymmer allt man behöver eller ett par mångsidiga byxor som fungerar lika bra på dagsaktiviteter som till restaurangbesök, så finns det vissa saker som vi aldrig reser utan.

Annons

Under åren har vi samlat på oss flera knep som gör weekendresan smidig. Skrolla vidare för shoppingredaktörernas guide till en perfekt packning till weekendresan.

Tips! Ska du snart på en solsemester? Här är den perfekta packlistan för solsemestern.

Vad ska man packa med på weekendresan?

Eftersom vi dagligen skriver om shoppingtips inom mode – och dessutom vågar påstå att vi är packningsproffs, har vi snappat upp ett och annat som vi kan dela med oss av. För att underlätta resepackningen kan du bland annat tänka på att:

Annons
  • Lägg packningen på sängen och packa sedan efter en färgskala för att få en enhetlig look. Detta gör verkligen skillnad och är ett måste för smart packning!
  • Rulla kläderna i så stor utsträckning som möjligt! Då tar de otroligt mycket mindre plats i väskan än om du viker dem.
  • Satsa på basplagg eller en capsule wardrobe – att alla plagg går att bära med varandra gör det enklare att variera dina outfits, även med få plagg.
  • Tänk igenom dina reskläder. Det du reser i ska du också kunna användas på plats. Satsa exempelvis på ett bekväma sneakers som är snygga nog att bära på stan.
  • Slimma ner necessären och investera i bra miniförpackningar för schampo, balsam och liknande som du kan återanvända gång på gång. De är dessutom lika bra att använda på längre resor eftersom man sällan använder upp hela innehållet!

Weekendväskor

Så hur ska man försvara weekend-packningen? Det finns många stilsäkra och smarta alternativ att välja mellan, men här är våra favoriter!

Packpåsar till resväskan, Arket

Smidiga packpåsar att ha i weekendväskan som gör att du enkelt kan organisera din packning. Stor plus att de är genomskinliga så att du kan se innehållet. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

packpåsar för resväskan i svart mesh från arket
Klicka på bilden för att komma direkt till packpåsarna.

Kabinväska, Cavalet

En modern och snygg kabinväska som är perfekt för weekendpackningen. Har genomtänkta detaljer som gör resandet smidigt med sköna bärhandtag och fyra lättrullande hjul. Se mer och köp kabinväskan här (reklamlänk).

Annons
beige weekendväska och kabinväska med hjul från cavalet
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Packlista weekend 2023 – köpen du inte får missa

Vi har samlat plaggen och detaljerna som tillsammans ger en perfekt packning för weekendresan!

Vit skjorta, Ellos

Den vita skjortan är ett måste om du ska packa lätt och smart! Den funkar till allt och kan bäras både instoppad och utanpå nederdelen. Denna från Ellos har en klassisk krage och är rak i siluetten. Se mer och köp den här (reklamlänk).

vit rak skjorta med krage för dam från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Byxa, Wera

En stilfull och elegant svart byxa räcker gott och väl för att passa både dag- och kvällsevenemang. Detta paret från Wera är gjora i ett svalt och skönt material, har hög midja och en rak passform. Se mer och klicka hem dem här (reklamlänk).

Annons
svart byxa med hög midja och raka ben för dam från wera
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

Örhängen, Edblad

Ska du bara ta med dig ett smycke tycker vi du ska packa ner ett par stilfulla örhängen som känns lyxiga. Vi älskar dessa ringar från Edblad som är gjorda i blankt rostfritt stål. Se mer och köp örhängena här (reklamlänk).

silver örhängen för dam från edblad
Klicka på bilden för att komma till örhängena.

Stilrena sneakers, Veja

Satsa på sneakers som är både bekväma och snygga till weekendresan. På så sätt kan du både resa i dem och bära dem på stan. Veja gör en elegant sneaker-modell i beige och vitt som du kan spana in här (reklamlänk).

Annons
snygga och sköna sneakers för dam från veja
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Skjortklänning, Vero Moda

Skjortklänningen utstrålar dressad elegans, samtidigt som den är skön att bära under varma dagar. Denna favorit från Vero Moda är gjort i ett beige satinliknande material och har ett snyggt knytskärp i midjan, se mer och köp den här (reklamlänk).

beige skjortklänning i satin för dam från vero moda
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons

Kavaj, Inwear

Varför inte resa i en svart kavaj som fungerar som både en jacka under dagen och ett ytterplagg över klänningen på kvällen? Ett perfekt plagg för alla tillfällen! Denna från Inwear har en klassisk snitt och finns att klicka hem här (reklamlänk).

svart enkeltknäppt kavaj för dam från inwear
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Kjol, Inwear

Ska du på cityresa i sommar kan du ersätta dina svarta byxor mot en elegant, men enkel kjol som är lättstylad. Matcha den med en tröja eller skjorta under dagen, och styla den mer dressad på kvällen. Denna från Inwear i beige har ett midjeband för en perfekt a-formad passform. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
beige a-formad kjol för dam från inwear
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Stickad tröja, Dondelid

En stickad tröja är skön att flyga i, men också att slänga över axlarna under kyliga kvällar. Satsa på en klassisk modell, och varför inte i en snygg färg? Denna från Bondelid har en rak passform och är gjort i mjukt ekologisk bomull. Spana in den här (reklamlänk)!

rosa kabelstickad tröja för dam från dobber
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Solglasögon, Ray-Ban

Glöm inte dina solglasögon – det är definitivt ett måste för en weekend, oavsett säsong! Vi får aldrig nog av Ray-bans klassiska pilot-modell, du hittar den här (reklamlänk).

Annons
rayban solglasögon pilot dam
Klicka på bilden för att komma direkt till glasögonen.

Vit t-shirt, Stockh lm

En vit t-shirt kan enkelt anpassas med olika kläder och accessoarer, samtidigt som den är tillräckligt sval och bekväm för att utforska stan under weekendresan. MQs lyxiga t-shirt är gjord i bomull och passar perfekt till basgarderoben, se mer och köp den här (reklamlänk).

vit t-shirt i bomull för dam från stockh lm
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.

Jeans, Ellos

Jeans är alltid snyggt och bekväma att resa i. Dessa från Ellos har en avslappnad fit och hög midja, spana in dem här (reklamlänk)!

Annons
blå jeans med hög midja för dam från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Sommarmode i Rom - Behind the scenesBrand logo
Sommarmode i Rom - Behind the scenes
Annons