Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Snygga budgetväskan senaste trenden – hyllas av alla

08 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografUniqlo, Tiktok.
Att vara snyggt och trendigt klädd behöver inte kosta multum – nu är en axelväska från kedjan Uniqlo på allas läppar.
Den snygga budgetväskan har spridits som en löpeld på sociala medier, och hyllas vitt och brett.
– Jag visste att jag behövde ha den i mitt liv, säger Luca Wetherby-Matthews på Glamour.
Annons
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023Brand logo
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023

Vissa trender är man mer sugen på att haka på än andra – och den här trendiga väskan är minst sagt populär bland många. Vi pratar om den omtalade ”Round mini shoulder bag” från klädkedjan Uniqlo, som i skrivande stund har en hashtag med över 40 miljoner träffar på sociala medier-appen Tiktok.

Den bananformade väskan hyllas på Tiktok.

Den bananformade väskan kostar bara 199 svenska kronor, och finns i en rad olika färger, och har uppmärksammats av många, mycket på grund av hur praktisk den är. Väskan ser nämligen inte så stor ut, men rymmer både det ena och det andra – en person i en Tiktok-video visar hur hon bär både ett paket kakor och massor av andra förnödenheter i den lilla axelväskan. Trots att den är full tappar den nämligen inte formen.

Annons

Väskan liknas med dyrare varianter

Tidiningen Glamour skriver om den trendiga och hyllade väskan, och jämför budgetköpet med väskor från dyra märken som Ganni och Bottega Veneta. Tidningen sociala medier-manager Luca Wetherby-Matthews konstaterar att hon köpte väskan efter att ha sett den om och om igen på Tiktok.

– Efter att ha sett otaliga Tiktok-klipp med Uniqlos axelväska under vintern så gav jag mig till slut. Jag lurades in av den Mary Poppins-lika rymligheten och den avslappnade cool girl-stilen, och visste att jag behövde ha den i mitt liv. Den är perfekt för nästan alla tillfällen och den har tillräckligt med utrymme för din mobil, plånbok, nycklar, hopp, drömmar, laddare, vattenflaska och till och med macka, recenserar hon för tidningen.

Hur stylar man den trendiga väskan då? Egentligen hur man vill! Den passar både till vinterkappan, jeans och boots, så väl som en vårlook med jeansjacka, tröja och solglasögon.

Annons
Väskan går att styla på många olika sätt.
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattanBrand logo
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
Annons
Annons