Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Cindy Crawford: Äktenskapet med Richard Gere förändrade mig

28 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Richard Gere och Cindy Crawford.
Cindy Crawford var bara 22 år när hon träffade 17 år äldre Richard Gere, och tre år senare gifte sig paret.
Nu berättar supermodellen i en ovanlig intervju om hur tiden i relationen påverkade henne.
– Man är villig att forma sig själv runt den man är kär i, säger Cindy Crawford i dokumentären The super models.
Annons
9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nuBrand logo
9 kändisar som sett ut exakt som deras barn gör nu

I nya dokumentärserien The super models på Apple+ får vi följa fyra av 90-talets allra hetaste toppmodeller: Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista och Cindy Crawford. Den sistnämnda väljer nu att berätta om händelser ur sitt liv som hon hittills varit helt tyst kring – nämligen äktenskapet med Richard Gere.

När Cindy Crawford släppte sin självbiografi Becoming 2015 valde hon att inte ens nämna sitt sju år långa förhållande med Pretty woman-skådespelaren, men nu berättar hon om sitt första äktenskap, skriver Little things.

Annons

Modellen var bara 22 år gammal när hon träffade den 17 år äldre skådespelaren, och de två var tillsammans i tre år innan de gifte sig i Las Vegas 1991. Efter fyra år som gifta var skilsmässan ett faktum. I The super models berättar Cindy Crawford hur hon förändrade sig själv för att passa med pojkvännen.

Cindy Crawford och Richard Gere.
Cindy Crawford och Richard Gere var gifta i fyra år.

– Jag var 22 år när vi träffades. I början av en relation när man är en ung kvinna är man så ”Du gillar baseball? Då gillar jag baseball. Jaha, du är intresserad av tibetansk buddhism? Jag kanske gillar det, jag ska testa det”. Man är villig att forma sig själv runt den man är kär i, säger Cindy Crawford i dokumentären.

Annons

Cindy hittade maken efter skilsmässan

Efter skilsmässan från Richard Gere fann Cindy Crawford sin stora kärlek Rande Gerber – som hon dock hade träffat redan när hon var tillsammans med Richard Gere. Men det var först när modellen blev singel som hon och Rande blev mer än vänner. Paret gifte sig 1998 och har två barn tillsammans, bland annat dottern Kaia Gerber som gått i mammas fotspår och blivit framgångsrik modell.

Rande Gerber och Cindy Crawford 2023.
Rande Gerber och Cindy Crawford har varit gifta i 25 år.

– Att vara grundad i en vänskap gör att relationen hålls balanserad. Det finns alltid en nivå av respekt. Vi respekterar varandras åsikter om föräldraskap och privatliv, men också när det gäller jobbet. Vi lyssnar verkligen på varandra. Jag skulle vilja ha den vänskapen i mitt liv oavsett vad som hände.

Annons