Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon spelade Shauni McClain i Baywatch – här är skådespelaren i dag

29 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografAlbum/TT
Fotomodellen och skådespelaren Erika Eleniak gjorde succé i rollen som Shauni McClain när Baywatch hade premiär på tv år 1989.
År 1992 försvann hon plötsligt från serien och ersattes av Pamela Anderson.
Så lever den forna Baywatch-stjörnan Erika i dag – och så ser hon ut!
Annons
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idagBrand logo
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idag

Mellan 1989 och 2001 tog de solbrända badvakterna i Los Angeles, iklädda små röda badkläder, över tv-rutan med en omtalade serien Baywatch. Även i dag, flera decennier senare, är Baywatch fortfarande en stark referens i populärkulturen och ett fenomen som gått få förbi.

Flera världskända Hollywoodskådisar, så som bland annat Pamela Anderson och David Hasselhoff, fick sina stora genombrott med succéserien. Så även fotomodellen Erika Eleniak, som porträtterade Shauni McClain i seriens första tre säsonger.

Den forna Baywatch-stjärnan Erikas liv ser helt annorlunda ut i dag. Dessutom har hon bytt look helt – hon är faktiskt nästan oigenkännlig!

Så levde Erika Eleniak efter genombrottet med Baywatch

Erika Eleniak var bara 20 år när hon för första gången syntes förkroppsliga den blyga badvakten Shauni McClain i Baywatch.

Annons

I dag, 34 år senare, är rollen som Shauni fortfarande den Erika är tveklöst mest förknippad med. Även om hon har hunnit utöka cv:t med flera kända roller. Hon har bland annat synts i filmerna The Blob, Under Siege, E.T. och The Beverly Hillbillies.

År 1992 lämnade Eleniak serien efter att hennes karaktär gifte sig med Eddie, spelad av Billy Warlock, och flyttade till Australien. Erika ersattes då av Pamela Anderson, som blåste liv i karaktären Casey Jean "C.J." Parker.

Likt Pamela har Erika också en bakgrund som glamourmodell och samma år som Baywatch hade premiär, 1989, utsågs hon till Playboys Playmate of the Month i juli.

I början av 2000-talet gjorde hon även reality-tv, när hon medverkade i amerikanska programmet Celebrity Fit Club, som påminner en del om Biggest Loser VIP.

Men hur lever Erika i dag?

Baywatch-stjärnan Erika Eleniak i rollen som badvakten Shauni McClain år 1989.
Baywatch-stjärnan Erika Eleniak i rollen som badvakten Shauni McClain år 1989.

Så ser Baywatch-Shauni ut i dag – 30 år efter succén

I dag har Erika hunnit fylla 53 år. Numera är hon mer bekväm bakom kameran. Eller ja, tekniskt sett bakom mikrofonen. Hon driver nämligen podcasten Spiritual Alchemy with Erika som delvis handlar om egna erfarenheter och ett spirituellt uppvaknande.

Annons

Hon driver även en blogg som, enligt henne själv, handlar om att" må bra" och "dela med sig av det hon lärt sig i livet".

Utöver det spirituella levnadssättet och podcastprojektet är hon även mamma till den 17-åriga dottern Indyanna Daigle, som hon har tillsammans med exmaken Roch Daigle.

Med andra ord ser livet ganska annorlunda ut från den Erika vi lärde känna på 90-talet. Hon har även ändrat stil helt och hållet – och har nu både tatueringar och piercing.

Här nedan är bilder på den forna Baywatch-stjärnan i dag. Känner du igen henne?

Annons