Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept på minicheesecakes med pecorino

11 jun, 2014 
AvFemina
minicheesecakes med pecorino
Annons
minicheesecakes med pecorino
Minicheesecakes är förtjusande.

Botten:
75 g smör

200 g danskt rågbröd

Fyllning:
200 g pecorino, italiensk fårost

400 g philadelphiaost

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk flytande honung

1/2 krm kajennpeppar

1 gelatinblad

2 dl crème fraiche

flingsalt

Topping:
1 dl crème fraiche

3 msk hackad kapris

1 dl hackade örter, t ex basilika, mynta och persilja

flingsalt

Beredning: Klä en avlång sockerkaksform (11/2 liter) med plastfolie. Smält smöret och låt det svalna. Kör brödet i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut smulorna i formen. Förvara kallt i minst 30 min.

Riv pecorinon fint och blanda med philadelphiaost, vitlök, honung och kajenn.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 min. Värm crème fraiche på svag värme i en liten kastrull, dra bort från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna. Vänd ner crème fraichen i ost­smeten. Smaka av med salt. Fördela smeten över bottnen. Täck och låt stå i kylen i minst 4 tim.

Före serveringen: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Rör ihop toppingen och klicka på bitarna.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons