Annonssamarbete med CCS

Så snabbt kan du bli av med förhårdnader och sprickor under fötterna

För dig som vill leva ett liv med mycket motion och rörelse är det extra viktigt att ta hand om fötterna. Se fotterapeuten Ann Lindströms 5 bästa tips till friska fötter.

Har du problem med dina fötter påverkar det ofta hela livet. Hälsprickor, fotsvamp eller förhårdnader gör att du inte kan röra dig som du vill och smärtan begränsar vilka skor du kan använda. Om du är en vardagsmotionär eller en träningsfantast – spelar ingen roll – en välmående fot är ett måste för att kunna få upp flåset!

Det finns flera olika bra sätt att behandla vanliga fotbekymmer, men nu finns en helhetslösning som är den enda du behöver.

Lösningen stavas Foot Pro från CCS, en fet väldoftande fotkräm som enligt kliniska studier både förebygger och behandlar flera olika fotproblem som till exempel hälsprickor, förhårdnader och fotsvamp. Den verkar mjukgörande och återfuktande. Dessutom skapar den ett optimalt mikroklimat för läkning. Testresultaten har varit helt otroliga och visat på snabb förbättring!

Foot Pro_produkter

En kvinna på 42 år berättar bland annat:

– Jag måste säga att jag är helt förbluffad över den fantastiska krämen, efter en natt såg jag stor skillnad på mina hälar, faktiskt helt otroligt.

Och en man på 58 år säger:

– Jag har lidit av fotsvamp och förhårdnader i flera år, men efter bara en veckas användning av Foot Pro märkte jag stor skillnad. Foten blev mjukare och fotsvampen var på väg att försvinna helt.

Enligt fotterapeuten Ann Lindström, som arbetar på Akademiskt primärvårdscentrum i Stockholm, struntar många i att ta tag i sina fotbesvär.

– Vi smörjer inte in fötterna. Kanske river vi av naglarna istället för att klippa dem. Vi tar inte hand om fötterna helt enkelt.

Anns bästa tips till friska fötter är:

  1. Köp skor som passar dina fötter – köp inte bara skor med ögat!
  2. Byt skor ofta – ska du promenera så sätt på dig gympaskor.
  3. När du duschat, sätt dig ner och torka fötterna ordentligt, mellan tårna framförallt och hela foten.
  4. Köp hem en fil med en fin sandpappersyta. Det finns andra filar också, till exempel glasfilar som har en fin slipyta. Fila bara det översta lagret som känns fnasigt, ta inte bort för mycket tjock hud eftersom den skyddar foten. Fila när foten är helt torr.
  5. Till sist smörjer du in dina fötter omsorgsfullt med en kräm du tycker om som skyddar och mjukgör!

 


Foot Pro från CCS har bevisad effekt i kliniska studier: • Synbara förbättringar redan inom 2 veckor • Långsiktig användning utan resistens • Patenterad formula

CCS FootPro finns att köpa på samtliga apotek. Läs mer på www.footpro.se

CCS Foot Pro är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.

MER FRÅN FEMINA:Senaste modenyheterna från Femina:Laddar