Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

10 största skönhetstrenderna 2024

11 mar, 2024 
Skönhetstrender 2024.
Äntligen dags att skaka av sig vinterdammet och dyka ner i säsongens alla trender. Färgglada fransar, romantisk rouge-look, eyeliner som sätter ögonen i fokus och tydligt placerad bena – vi har samlat de snyggaste detaljerna, finaste nyanserna och hetaste ­produkterna som syns på smink- och hår­fronten den här våren.
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Färgglatt, lekfullt och lätt att lyckas med – den här våren bjuder på ett helt pärlband av trender som är en fröjd för ögonen och fest för humöret. Tendensen att använda färre produkter och göra det enklare för sig trummar på. Det mesta som lanseras har dessutom vårdande ingredienser. Bra på många sätt då appliceringen går smidigare och snabbare, det är lättare att få till en sömlös och fin finish och det gör huden gott.

Här är 10 stora trender att inspireras av till vårens look.

Annons

Färgglad vinge

Färgglad eyeliner.
Måla en färgglad vinge.pr

Vill du testa något som känns nytt och kul är ögonpennor i klara färger ett tips. Prova till exempel blått, grönt eller orange för en fin detalj som lyser upp ögonen och piggar upp hela looken.

Intense Lasting Liner från Beauty Act,
Intense Lasting Liner från Beauty Act. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Lägg längs med franskanten och gör en liten vinge och håll resten av makeupen fräscht enkel med bara lite rouge och ett transparent gloss på läpparna. Intense Lasting Liner från Beauty Act finns i flera färger, som Cobalt Blue och Green Tales. Se alla färger och köp den här (reklamlänk).

Annons

Mjukt matt på huden

Always On Skin-Balancing Foundation från Smashbox.
Always On Skin-Balancing Foundation från Smashbox. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Det började anas redan förra året, en tendens till lite mindre glow i basen. Helt matt finish är det dock få som önskar men en mjuk sidenlook med lång hållbarhet känns både modernt och snyggt. Så hur får du det? Du behöver inte flera steg, det finns flera nya foundations som fixar den här looken lätt.

No Compromise från Isadora.
No Compromise från Isadora. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Prova till exempel utmärkta Always On Skin-Balancing Foundation (reklamlänk) från Smashbox som både balanserar och återfuktar huden eller No Compromise (reklamlänk) från Isadora som är lätt på huden men ändå ger naturligt matt finish.

Annons

Svart statement-liner

Svart eyeliner.
Måla en snygg svart eyeliner som höjer upp din look.pr

Om färg inte finns på din sminkkarta är svart liner en trend som exploderat de senaste månaderna, men då betydligt mer grafisk än den klassiska nätta vingen. Här hittar du nya häftiga sätt att rama in ögat med svart, som den omvända eyelinern du gör under ögat, skarpt ­parallellvingade, kraftigt blockmålade eller eyelinern med vinge som målas både i den inre och yttre ögonvrån.

Ladda med rouge

Sminka dig med rouge.
Pudra på lite rouge för att få ett fint djup i din makeup.CAITLIN OCHS

Placeringen av rouge har varit av en av de stora snackisarna det gångna året. Från att det dansat runt lite i ansiktet pratas det nu mycket om att applicera färgen på äppelkinden igen, något som ger en väldigt fräsch look men även adderar definition till ansiktet. Var noga med att tona ut kanterna för att undvika clowneffekt. Om du vill få den riktigt skira och romantiska rougelooken kan du testa tricket som kallas för ”ombré concealer” där du mjukar upp rougepigmenten genom att blanda ut dem med din concealer eller din foundation.

Annons

Vässa läpp­pennan

90-talet fortsätter att influera både mode- och makeup­stilarna just nu och en stark trend är den tydliga läppkonturen som inte längre bara syns i mjuka bruna toner. Så kallade ”ombre lips” i rött har också seglat upp som en favorit. Men bara för att du ramar in munnen med en läppenna betyder det inte skarpa kanter. Tänk i stället ”soft focus”.

Lip Cheat från Charlotte Tilbury.
Lip Cheat från Charlotte Tilbury. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur du gör? Ta hjälp av den där penseln som ofta hänger i bakvagnen på läppennan, för att mjuka upp konturen efter att du målat dit den. Kombinera med en något ljusare färg på läppstift på mitten av munnen eller dra på ett riktigt glossigt läppglans i transparent eller med bara en aning nyans. Vill du att läpparna ska se lite fylligare ut är det här en perfekt look. Du kan till och med måla läppennan något utanför konturen utan att det ser ut som att du lagt den fel.

Annons
The All-in one Lipliner från Isadora.
The All-in one Lipliner från Isadora. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hos Charlotte Tilbury hittar du den här våren ett större utbud av färger på härliga lättmålade Lip Cheat (reklamlänk) och Isadoras helt nya The All-in one Lipliner (reklamlänk) ger dig färg som sitter otroligt bra.

Fransar i fokus

Blå mascara.
Testa en mascara med en rolig färg, det är den stora trenden 2024.pr

Att välja mascara som ger antingen volym eller längd är inte den stora frågan den här våren. Vad du däremot ska ta ställning till är färgen på fransarna. Kör du säkert kort med traditionellt svart eller förra årets heta bruna mascara? Eller känner du dig redo att hoppa på trenden med blått, grönt eller plommon? Idun Minerals följde upp succén med sin svarta Vatn Volume 38°C och släppte förra året en lysande blå mascara medan YSL:s Lash Clash numera finns både i en något krämigare blå nyans samt svart och brun. Ca 229 kr resp 445 kr.

Annons

Nya tidens concealer

Futurist Soft Touch Brightening Skincealer från Estée Lauder.
Futurist Soft Touch Brightening Skincealer från Estée Lauder. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hybridtrenden med vårdande ingredienser i makeup rullar på, men om förra året hade ett stort fokus på foundation så har turen nu kommit till en uppdatering på concealerfronten. Det trillar in nya varianter som är en mix av ögonkräm och pigment – otroligt lätta i känslan samtidigt som de jämnar ut allt från mörka ringar till ojämn struktur. Du kan med enkelhet få på dem snyggt och de sitter i timmar med känslan av din hud fast bättre. Vi gillar också den här trenden lite extra för att du kan använda dessa concealers som ett slags foundationsubstitut lite här och var i ansiktet.

Annons
Light Reflecting Eye Brightener från Nars.
Light Reflecting Eye Brightener från Nars. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kika lite extra på nya multifunktionella Futurist Soft Touch Brightening Skincealer (reklamlänk) från Estée Lauder, som ger klarare och fräschare hud plus långvariga hudvårdseffekter tack vare C-­vitamin och hyaluronsyra, men även vinterns snackis Light Reflecting Eye Brightener (reklamlänk) från Nars med sin gelhybridformula som piggar upp med både lyster och hudvård.

Modernt monokrom

The Wonder Stick från Hickap.
The Wonder Stick från Hickap. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Den monokroma makeupen, där färger som går ton i ton används både på läppar, kinder och ögon, är en trend som håller i sig. Perfekt om du fastnade för förra sommarens supertrend ”latte makeup” med nyanser i brunt och bronze men också toppen om du föredrar en mer minimalistisk makeup med lite färre produkter att måla dig med. Vill du testa fler färger i en monokrom look? Rosa, orange och aprikos är nyanser som ger riktigt skön vårkänsla.

Annons
Match Stix från Fenty Beauty.
Match Stix från Fenty Beauty. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

För att få till looken är makeupstift ett tips att arbeta med, som The Wonder Stick (reklamlänk) från Hickap med krämig formula som gifter sig väldigt fint med huden eller Match Stix (reklamlänk) från Fenty Beauty som finns i många färger och med flera olika effekter.

Med benan på rätta stället

Snedbena.
Nya trenden är att ha en skarp och tydlig bena.pr

Förutom att wet look bitit sig fast på catwalken syns en annan väldigt tydlig trend när det handlar om frisyrer – benan blir tydligare. Tipset från hårproffsen på svenska WKNO är att placera den på sidan i ett utsläppt hår eller mer polerat i uppsatt. Skarp bena kan du också kombinera med en böljande lugg för fin inramning.

Annons

Dans med rosor

”Balletcore”.
Testa på den nya trenden ”balletcore”.pr

Om du gillar en mjuk makeuplook men har tröttnat på den neutrala ”no makeup makeup”-stilen ska du spana in det som på Tiktok kallas ”balletcore”. Det är subtilt, skirt och vackert, just som man tänker sig en ballerina. Basen får gärna ha en mjuk satinlyster, det rosiga rouget tonas så det smälter ihop med din hud, läppstiftet har en färg som lätt förstärker din naturliga läppfärg, brynen är välformade med lite vax för naturlig finish. Den mjuka känslan fortsätter på ögonen där det räcker med ett tunt svep med en ögonskugga i rosigt brunt och så ett par tag med den bruna mascaran på fransarna. Kombinera med att knyta rosett med ett tunt band i tofsfästet eller slutet på en fläta.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons