Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: 9 bästa budgetprodukterna till din rutin

02 feb, 2024 
Även med en liten budget kan du skapa en riktigt härlig och bra hudvårdsrutin. Skönhetsredaktören Jessica Blockström listar sina favoriter som alla har ett riktigt bra pris.
Annons
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på

Äter räntor och matinköp upp nästan hela hushållskassan? Vi är många som behöver planera inköpen mer och det gäller såklart också hudvårdsrutinen. Den goda nyheten är att det aldrig funnits så mycket bra produkter i budgetklassen som just nu. Du behöver inte spendera en månadslön för att hålla huden fin. Till och med riktigt aktiva krämer och serum kan du nu hitta för en billigare peng.

Här hittar du redaktionens favoriter för en riktigt plånboksvänlig hudvårdsrutin.

Annons

Pure Glow Cleansing Balm, Lumene

billigt rengöringsbalm från lumene

Rengöring som smälter bort smink och smuts medan du masserar den över huden men också ger lyster tack vare ett C-vitamin komplex med bland annat kärnolja från hjortron. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Hatomugi Essence Skin Conditioner, Naturie

billigt essence från Japan

Detta mjölkiga och lättflytande essence från Japan ger återfuktning på djupet, gör huden mjukare och dämpar rodnader. Du kan dessutom använda den som ansiktsmask genom att fukta en pappersservett eller några bomullsrondeller med formulan. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

Age Care Serum A, Apoliva

apotek serum med a-vitamin från apoliva

Med sin mix av A-vitamin och bakuchiol jobbar det här lätta och veganska serumet på allt från fina linjer till spänst och pigmenteringar, en budgetpärla för mogen hy. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Soothing and Barrier Support Serum, The Ordinary

billigt serum för känslig hy från the ordinary

I de här rosa dropparna kombineras den hudförbättrande vitaminen B12 med gallsyra, bisabolol, ceramider och centella asiatica för att snabbt lindra irritationer, binda fukt och bygga upp barriären hos en känslig hy. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

Vitamin C Glow Boost Serum, Garnier

prisvärt serum med c-vitamin från garnier

Locka fram lystern i huden igen och jobba på att minska pigmenteringar med de här dropparna som preppats med både C-vitamin, niacinamid och salicylsyra. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Hydrating Heaven Sleeping Cream, Indy Beauty

prisvärd nattmask från indy beauty

Bädda in ansikte och hals med den här mysiga krämen, som innehåller hyaluronsyra och peptider, innan läggdags för att vakna med mer återfuktad, slätare och spänstigare hy. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Moon Balm, Common Clouds

prisvärd nattkräm från common clouds

Ny svensk nattkräm som boostar huden med massor av barriärstärkande, rodnadsdämpande och lugnande ingredienser men här kan även en känslig hy få en extra liten kick från en spännande molekyl där retinol bäddats in i hyaluronsyra. Läs mer och köp den här.

Healthy Glow Face Cream, L'Acuila

multifunktionell dagkräm från l'acuila

Fantastiskt fin lyster tillsammans med fukt bjuder den här behagliga och snabbjobbade dagkrämen på. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Moisturising Eye Gel, Emma S.

plånboksvänlig ögongel från emma s

Skönt sval och behagligt återfuktande är den här lätta gelen för den tunna huden kring ögonen som innehåller hyaluronsyra, algextrakt, peptider och koffein som minskar mörka ringar. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

4 skönhetstips för liten budget

1. Se till att använda upp de produkter du har hemma innan du köper nytt. Har du en kräm till ansiktet som du inte gillar? Använd den på kroppen eller fötterna i stället.

2. Har du favoriter som du köper igen och igen? Passa på att bunkra upp när det är extrapriser eller handla fler för att slippa fraktkostnad.

3. Tänk dock på att du ska hinna använda upp allt innan sista datum passeras. Här gäller dock samma som för mat. Om det inte luktar eller ser konstigt ut är det för det mesta helt säkert att använda. Undantag är serum med t ex C-vitamin där effekten blir sämre med tiden.

4. Allt fler märken erbjuder refill. Kolla först om det finns, där kan du spara både kronor och miljö.

Annons