Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Brynmascara – här är knepen som gör den ännu bättre

09 aug, 2023 
Margot Robbie med snygga ögonbryn
Fixar snyggt formade och rejält fylliga bryn i raketfart.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Att fixa till brynen är något som gör stor skillnad för hela looken. Det ger ett lyft och en elegans oavsett om du använder annat smink. Vill du att det ska gå snabbt och vara lätt är brynmascara det perfekta valet. Några svep och du är klar. Men visste du att det faktiskt går att få ännu bättre effekt av din brynmascara med några få enkla knep?

Bästa sättet att använda brynmascara

För att få ut mer av en brynmascara ska du inte bara svepa den medhårs. Börja istället med att borsta dina bryn nedåt med mascaran, längs med hela brynet. Det gör inget om det kommer färg på huden, du vill ha det för att ge brynen mer djup. Vänta sedan en liten stund innan du borstar dem i formen du vill ha. Då blir effekten dels djupare och samtidigt även fylligare. Eventuella mindre glapp försvinner för ögat.

Annons

Superfluffigt eller slimmat – vad är den senaste bryntrenden?

Bryntrenderna kommer och går men under en lång tid har de stora och superfluffiga brynen varit som allra hetast. Nu ser vi att de slimmas mer och mer men än har vi inte riktigt landat i de supertunna brynen vi noppade fram på 80-talet. För den senaste trendiga brynversionen är tipset något mittimellan. Så här gör du:

Börja som ovan och fortsätt sedan att borsta brynen närmast näsroten mer uppåt. Gå sedan vidare med att försiktigt få in brynen på ytterkanten i formen genom att bara stryka lätt ovanför den övre delen.

Bästa brynmascarorna just nu

Nya Brow Renew Enriched Shaping Gel från Rose Inc är tonad mjuk bryngel och stärkande serum i ett som får brynen att se fylligare ut direkt men också gör dem finare på sikt. Finns i 5 nyanser, kostar 289 kr och du hittar den här (reklamlänk).

klassisk brynmascara från anastasia

Dip Brow Gel från Anastasia var en av de första moderna brynmascarorna och här får du en krämig, högpigmenterad och vattenfast formula som ger fylliga och snyggt definierade bryn med en mattare finish. Finns i hela 11 nyanser, kostar 295 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons
prisvärd brynmascara från depend

Plånboksvänliga Eyebrow Mascara från Depend har en smal liten borste och en något tunnare formula som ger väldigt naturlig effekt. Finns i 6 nyanser, kostar 99 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons