Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Budgetparfymerna som doftar lyxigt – finns i vanliga butiken

24 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna doftar på handleden.
Vill du dofta gott, men slippa lägga massor av pengar på det?
Då finns det alternativ – nu delar en parfymexpert med sig av sina bästa parfymer från klädkedjan Zara.
Här är fem budgetparfymer från den vanliga butiken som doftar riktigt lyxigt!
Annons
6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym

De allra flesta vill dofta gott och hitta en parfym som passar både säsong, sinnesstämning och personlighet – men att betala upp mot tusen kronor för en flaska parfym kan kännas mindre lockande. Därför är det bra att det finns väldoftande parfymer till budgetpris också!

Klädkedjan Zara har blivit en av de vanligaste i Sverige, både gällande fysiska butiker och onlineshopping. Skönhetsskribenten Grace Lindsay på Marie Claire har testat många olika parfymer av olika kvalitet och i olika prisklasser genom åren, och bland annat gått igenom utbudet på Zara. Hon menar att det finns flera dofter i Zaras parfymutbud som är värda att köpa – och det bästa är att de inte kostar mer än 300 kronor!

Annons

Här är hennes fem favoriter från kedjan som är värda att kolla in.

1. Red Temptation

Zara parfym Red temptation.

Red temptation är perfekt för kvällen – varm och träig, med noter av saffran, jasmin och amber. Den doftar delvis av choklad, men utan att bli för söt.

2. Energetically New York

Den här parfymen passar både män och kvinnor, och är en del av Zaras samarbete med parfymören Jo Malone. Har noter av kardemumma, jasmin och sandelträ, och doftar fräscht och nyduschat. Grace Lindsay påpekar dock att den här doften inte håller lika länge på kroppen som de andra alternativen, och att hon därför har den med sig i väskan för att kunna fylla på.

Annons

3. Zara Nuit

Den här parfymen är anpassad för kvällsliv, vilket hörs på namnet. Inte lika chokladig som Red temptation, men också varm och mjuk. Noter av bergamott, persika, vanilj och amber ger en söt och fräsch doft.

4. Fleur D'Oranger

Vill du åt känslan av utlandssemester är Fleur D'Oranger rätt val. Apelsinblom, neroli och ylang-ylang hjälper till att skapa en perfekt sommardoft, som håller länge.

5. Ebony Wood

Zara parfym Ebony wood.

Om du bara ska testa en av parfymerna är det Ebony Wood du ska ge en chans, säger Grace Lindsay. Med unika notkombinationer som rosépeppar, kryddnejlika och ebenholts är Ebony Wood muskig och varm, och håller hela dagen på huden.

Annons