Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Experten: här är de hetaste nageltrenderna 2024

14 feb, 2024 
AvFelicia Güven
FotografSandra Bergstrand/TT
Caroline Wirström nagelexpert
Nu börjar våren och sommaren äntligen att närma sig och det finns väl inget fräschare än att ha nya och snygga naglar!
– Till våren kommer definitivt naturella och lite kortare naglar med ljusa färger bli trendiga, säger nagelterapeuten Caroline Wirström.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Ett nytt år innebär nya naglar! Inför våren och sommaren vill vi ha fixade och snygga naglar efter allt julshoppande och nyårsfirande. Att ha sina naglar gjorda gör att man verkligen känner sig fin och elegant. Men har du svårt att välja vad för naglar du ska göra eller har svårt att välja rätt form, färg eller längd? Du kan vara lugn. Femina har pratat med en expert om de heta nageltrenderna 2024, för att hjälpa dig.

Nageltrender 2024 – experten berättar

Nagelterapeuten Caroline Wirström från Salong Nordh @salongnordh på Instagram, är expert inom nagelvärlden. Hon berättar för oss om olika nageltrender, vilka naglar hon tror kommer bli populära under 2024 och om tidigare trender kommer komma tillbaka.

Annons

Vilka nagelfärger, längder och mönster hoppas du på kommer bli trendiga i år?

– Jag hoppas verkligen på att långa naglar med starka färger och abstrakta mönster kommer bli trendiga 2024.

Nageltippar i olika färger
Här är olika nagelfärger och mönster som kan komma att bli trendiga under 2024.

Vad kommer bli trendigt på våra naglar under 2024?

– Till våren kommer definitivt naturella och lite kortare naglar med ljusa färger bli trendiga. Men ”Cat-Eye” i ljusa toner som puderrosa eller beige kommer nog också ta en stor plats på marknaden. En nagelmodell vi kommer se mycket av under våren är ”Aura”-naglar, vilket är en nagel med en mörkare färg på utsidan men som bländar in till en ljusare färg. Till sommaren blir det trendigt med lite starkare färger som gult, kornblått och klara orange toner.

”Cat-Eye” har ett skimrande lack på nagel av valfri färg, vilket gör att det ser glansigt och och glittrigt ut. Denna nageln är en väldigt fin design som passar till vilken längd eller form på nageln.

Annons

Utöver färg och olika designer, är nagelformen en viktig del. Caroline Wirström berättar för oss att mandelformen för kortare naglar kommer bli allt mer populär och för de som gillar lite längre kommer Stiletto (som du kan se på bilden nedan) och Russian Almond att bli mer trendigt.

Russian Almond-naglar har en väldigt unik tipp som ser spetsig ut uppifrån, men åt sidan ser nagel nästan ut att ha en triangelformad tipp.

Sommarens stiletto naglar
Så här kommer sommarens Stiletto att se ut.

Enligt Caroline kommer den kortare naturligare looken vara populär under våren och till sommaren kommer de längre naglarna att ta plats.

Finns det några mönster på naglar som man kommer se mer av i 2024?

– Jag tror Swirls och abstrakta mönster som var trendiga under 2023, kommer vi se mycket mer av under det kommande året.

Annons

Swirls-naglar är en fin och rolig modell som du kan göra på ditt egna sätt. Det är en modern version av fransk manikyr där rosa är basfärgen och vita lekfulla vågor målas över. Det ger en mer utstående nagel.

Tror du att tidigare trender är på väg tillbaka nu?

– Trender kommer och går hela tiden, vissa kommer tillbaka och andra lämnas kvar, men jag tror däremot att 3D-konst kommer komma tillbaka under 2024.

Korta rosa naglar
Korta rosa naglar som kommer bli trendigt under våren.

Caroline tillägger att hon själv är ett ”big fan” av stiletto med klara och starka färger, glitter och swarovski, naglar med olika storlekar och mönster av stenar. Dem roligaste naglarna hon själv tycker om att göra är naglar med mycket färg och dekoration.

Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden
Annons