Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Allt du behöver veta om nya trenden skin cycling

16 okt, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografanna tarazevich/pexels
kvinna smörjer in ansiktet med hudkräm
Maxa effekten av dina produkter och få en finare hy med den här nya smarta strategin.
Annons
Video: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Video: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

Tycker du att dina hudvårdsprodukter inte ger tillräckligt bra effekt? Känns det som att serum, exfolierande ansiktsvatten och essence tappat stinget? Då kan den nya trenden skin cycling vara bra att testa.

Hur uppstod skin cycling?

Skin cycling är ett begrepp som myntades av den kände New York-baserade hudläkaren Dr Whitney Bowe redan för något år sedan men nu tagit rejäl snurr på sociala medier som t ex TikTok. Istället för att köra en komplicerad rutin med alla dina hudvårdsprodukter varje morgon och kväll går skin cycling ut på att du ska använda dem mer strategiskt och rotera dem enligt ett speciellt schema. Anledningen till att Dr Bowe kom fram till det här konceptet var att hon såg fler och fler av sina patienter som körde hemsnickrade rutiner med lager på lager av ingredienser de inte hade en aning om ifall de fungerade tillsammans eller inte. Många köpte också produkter med höga doser av vissa ingredienser efter devisen "ju mer desto bättre". Det här har lett till att många reagerar på sina produkter, huden blir irriterad och det kan till och med leda till överkänslighet snarare än att ge en fin hälsosam hud.

Annons

Vad är syftet med skin cycling?

Genom att boosta med aktiva ingredienser vissa dagar och sedan låta den återhämta sig mellan dessa så bygger du upp hudens tolerans men gör också att rutinen blir mycket mer effektiv.

Hur kan en skin cycling-rutin se ut?

Det vanligaste är att behandla med aktiva ingredienser två kvällar för att sedan låta huden återhämta sig med lugnande och återfuktande produkter två dagar. En rutin som är uppbyggd enligt skin cycling-principen kan vara att du en dag använder exfoliering med syra, t ex en servett à la Dr Dennis Gross, dag två adderar retinol-produkt i kvällsrutinen och sedan bara använder fuktserum, ansiktskräm och solskydd i ett par dagar för att huden ska kunna ladda batterierna, bygga upp barriären och boosta hudhälsan.

Tänk på...

...att det alltid tar tid innan du ser resultat på huden oavsett vilken typ av rutin du har. Det krävs minst två månader för att veta om t ex en retinolprodukt är bra för just din hy eller inte.

Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons