Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Klassiska budgetkrämen fyller 50 år – finns på apoteket

04 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna smörjer in huden
Många svenskar har problem med torr och känslig hy, inte minst under vinterhalvåret.
Men det går att råda bot på med rätt produkter – och en av dem har varit med så länge att den nu fyller 50 år.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge

Har du torr och känslig hy, åtminstone under vinterhalvåret? Då är du långt ifrån ensam i vårt avlånga land. Med minusgrader, snålvindar, snöfall och brist på sol under alldeles för många månader är det inte konstigt om man får problem med torr hy som behöver lite extra stöd från snälla hudvårdsprodukter.

På apoteken finns det en lång rad produkter för känslig hy i alla möjliga prisklasser och varianter, och vissa av dem har blivit riktiga klassiker. Hudvårdsserien Decubal, och framförallt krämen Original clinic cream, har många använt under årens lopp – och i år fyller produkten hela 50 år.

Annons

Det var 1974 som den svenska krämen utvecklades tillsammans med dermatologer på Sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg, i uppdrag att ta fram en skonsam och återfuktande kräm just för personer med torr och känslig hy.

Svenska krämen en favorit på apoteket

Krämen är tjock och ordentligt återfuktande, och hjälper mot torra fläckar i ansiktet. Extra bra är den att använda på kvällen, så att huden får tid att absorbera krämen över natten. Klicka här för att komma direkt till produkten (reklamlänk)!

Decubal original clinic cream
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

I dag har krämen fått sällskap av en rad andra produkter också, både dagkräm, fuktserum och ansiktstvätt. Decubal Hydrating serum är ett enkelt och snällt serum som ger mycket fukt, och som ligger bra under andra fuktkrämer.

Annons

I perioder då undertecknad haft problem med riktigt torr hud har räddningen varit Decubal repair cream, en kräm som är snäppet mer intensivt fet och återfuktande, och som kan hjälpa till att bygga upp hud som drabbats av torra fläckar eller andra problem. Klicka här för att komma direkt till den krämen (reklamlänk)!

Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson
Annons