Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Få ut det mesta av mascaran du redan har med smarta knepet

04 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Vill du få längre och tjockare fransar, men slippa köpa en helt ny mascara?
Med det här knepet kan du maximera dina fransar med mascaran du redan har hemma.
Annons
VIDEO: Mogen hy - Så tar du bort mascarakladdetBrand logo
VIDEO: Mogen hy - Så tar du bort mascarakladdet

Är du trött på att din mascara inte ger de maximerat långa och voluminösa fransar som du kanske hade hoppats på, men vill inte heller köpa en helt ny mascara när du har kvar av din gamla? Då kan det här tipset vara något för dig!

Skönhetsprofilen Andreea Pleteas knep för riktigt långa och tjocka fransar blev ett internetfenomen – men åsikterna om resultatet går lite isär. I ett klipp på Tiktok visar Andreea hur hon gör för att få till fransarna utan att behöva köpa en dyr ny mascara eller andra nya produkter. I stället tar hon hjälp av sina andra sminkprodukter hon har hemma för att ge fransarna så mycket effekt som möjligt.

Annons

I klippet på sociala medier-appen har profilen bara vanlig mascara på det ena ögat, medan hon kör en trestegsraket på det andra. Hon börjar med att grunda fransarna med ett tunt lager av concealer, innan hon tar fram ett löspuder. Hon doppar sedan sin mascaraborste i pudret innan hon tar upp mascara från tuben och applicerar det på fransarna. Concealern och pudret gör sedan att hennes fransar blir både längre och tjockare, då det bildar som fibrer på fransarna.

Hyllas och kritiseras

Bland kommentarerna till videon går det dock att dela upp åsikterna i två läger – de som gillar den långa och tjocka franslooken, och de som föredrar den mer naturliga.

”Avundsjuka är på riktigt. Tjejen dina fransar är otroliga, fortsätt göra din grej”, skriver en person uppmuntrande när andra har klagat på fransarna.

En person ger dock mer konstruktiv kritik och konstaterar att även om puderknepet fungerar så kommer det torka ut mascaran snabbare att stoppa in en pudrig borste i tuben. Därför kan det vara bra att först testa det här knepet med en mascara du inte bryr dig så mycket om, för att se vad du tycker om det.

Annons
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
Annons