Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du till en wet look – produkterna och tipsen

10 okt, 2023 
Avjessica Blockström Hember
Wet look kort hår.
Den gamla trenden wet look är tillbaka! Denna gång i flera olika varianter. Här kommer tips på hur du får till den perfekta wet looken och vilka produkter som är bäst.
Annons
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023Brand logo
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023

Att styla håret så det ser blött ut började på herrsidan med brylcrème för många år sedan, och blev under 1980-talet en favorit på catwalken.

Nu är trenden tillbaka! Kul är att den i dag stylas på många olika sätt och fungerar både som snabb vardagslösning och cool partylook. Här finns allt från eleganta tajta fingervågor till slickad bakåtkamning som slutar i ett naturligt fall eller surras upp i hästsvans.

Kort hår med wet look.
Den populära trenden wet look är tillbaka.

Har du halvlångt hår? Testa Björn Axéns fina ”wet flipped” med blinkning till 1960-talet – slätkammad wet look-bena som kontrast till tydligt utåtböjda toppar. Det finns också en hel del nya produkter som hjälper dig att få till den wet look du önskar.

Annons

4 produkter att testa

The Jelly från Schwar­zkopf Professionals ­stylingserie Session Label.
The Jelly från Schwar­zkopf Professionals.

1. The Jelly från Schwarzkopf Professionals stylingserie Session Label är en ny glansgivande gel som fixar definition utan att bli stel. Ca 279 kr/150 ml.

Styling Gel från Björn Axén.
Styling Gel från Björn Axén.

2. Styling Gel från Björn Axén ger glans, tynger inte ner och gör att håret går att kamma igenom fint om du vill forma om det. Ca 170 kr/100 ml. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Liquid Steel från Sebastian.
Liquid Steel från Sebastian.

3. Liquid Steel från Sebastian är perfekt för en wet look som håller sig prick på plats då formulan stelnar snabbt. Ca 140 kr/ 379 ml. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Pin Tail Comb Black från Denman.
Pin Tail Comb Black från Denman.

4. Pin Tail Comb Black från Denman är en tät kam som ger exakt finish. Ca 89 kr. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

Proffstipset!

1 Börja alltid med torrt hår som fuktas lätt genom att sprayas med vatten. Kamma slätt med tät kam.

Proffs från Björn Axén skapar den trendiga wet looken
Proffs från Björn Axén skapar den trendiga wet looken.

2 Stryk gelé medhårs på området du vill ha looken på. Använd mycket produkt, forma med kam och låt lufttorka eller föna med svag luft för att få produkten att stelna.

3 Avsluta med hårspray. Välj stadga beroende på hur mjuk eller fixerad du vill ha frisyren, tipsar Johnny Westberg, hårtekniker på Schwarzkopf Professional.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons