Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Vanliga läppstiftsmisstaget som får dig att se trött ut – sminkexperten avslöjar

28 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, YOUTUBE, PEXELS
Visst älskar vi läppstift! Men har du koll på att det finns ett alltför vanligt misstag som många gör då de målar sina läppar?
Annons
Drottning Silvias stilresa genom årenBrand logo
Drottning Silvias stilresa genom åren

Finns det något mer elegant än ett par perfekt målade röda läppar? Så snyggt och stilrent – och ja, nog lyfter ett snyggt läppstift de allra flesta outfits. Men (ja, det finns ett sådant...) det finns ett vanligt misstag som alltför många gör då de målar läpparna, ett misstag som får många att se mer trötta och slitna ut än vad de faktiskt är.

Så applicerar du läppstiftet rätt

Eftersom våra läppar tappar pigmentering och till och med kan se tunnare ut när vi blir äldre, är det viktigt att ändra sättet vi lägger makeup på. Det som en gång kunde få våra läppar att se fylliga och perfekt målade ut kan få helt motsatt effekt när vi åldras. Den erfarna makeupartisten Ariane Poole avslöjade nyligen, i programmet Sixty And Me på YouTube, att det finns några enkla sätt att uppdatera hur du applicerar ditt läppstift, sätt som kommer att göra hela skillnaden.

Först och främst, även om du kanske har älskat en riktigt mörk nyans av läppstift i tjugoårsåldern kommer den färgen förmodligen bara att få dina läppar att se tunnare ut – ju äldre du blir.

Annons

Att välja en ljusare, mer naturlig nyans, är generellt sett mer smickrande och kommer att få dina läppar att se både större och mer pigga ut. Ariane föreslog, i programmet, att man skulle använda en lipliner för en mer definierad, fylligare look.

– Jag gör en naturlig, naken, läpplinje på kanten eller ytterkanten, förklarade hon och fortsatte:

– Om du använder en liner som är mörkare än ditt läppstift, eller den naturliga nyansen på dina läppar, kan dina läppar däremot se tunnare ut.

Vanliga läppstiftsmisstaget

Ett annat misstag som folk ofta gör är att applicera läppstift och lipliner och därefter känna sig klara, men det finns ytterligare ett steg som gör en enorm skillnad. Enligt proffset kan en klick highlighter få dina läppar att se mycket fylligare ut. Ariane rekommenderade att lägga till ett svep av en highlighter i amorbågen för att skapa en illusion av mer plutiga läppar. Du kan till och med ta det ett steg längre och applicera en liten mängd under din underläpp för en extra pigg look.

Klippet med tipsen har i skrivande stund setts av tusentals människor. Tittarna älskade de enkla råden och flera av dem har öppet tackat experten i kommentarsfältet.

Källa: The Sun

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons