Annonssamarbete med Visit Denmark

6 semestertips i Danmark – som barnfamiljer älskar!

Letar du efter den perfekta semestern med barnen? På södra Själland, Mön och Lolland-Falster i Danmark kryllar det av lekfulla ställen att besöka.

Området Södra Själland, Mön och Lolland-Falster kallas De Danska Sydkusterna och har vacker natur, milsvida sandstränder och flera nöjes- och djurparker. Drömmen för en familjesemester! Här är vår guide till 6 upplevelser på De Danska Sydkusterna ni inte får missa i sommar.

1. För leksugna: Lalandia i Rödby


De svenska barnfamiljernas favorit: badlandet och semesteranläggningen Lalandia i Rödby. Bara två timmar från Öresundsbron kan ni forsa fram genom vattenrutschkanorna i det stora äventyrsbadet, tävla i minigolf eller ta med era minsta på upptäcksfärd i det enorma leklandet Monky Tonky Land. Kickstarta semestern på De Danska Sydkusterna här och stämningen blir garanterat hög!

 

2. För djurälskare: Knuthenborg Safaripark


Det startade 1969 med några zebror, strutsar och antiloper från Afrika. I dag går över 1 000 djur fritt i olika avdelningar – allt ifrån antiloper och giraffer till älgar och arktiska vargar. På Knuthenborg kan du även möta kängurur och emuer från Australien.
Efter safarituren kan hela familjen få en fantastisk lekupplevelse i parkens ”Limpopoland” – Danmarks vildaste natur- och vattenlekplats med norra Europas brantaste vattenrutschbana – Congo Splash. Missa inte heller årets nyhet: “Kampala Express” – Danmarks roligaste familjerutschbana!

3. För adrenalinjägare: BonBon-Land


BonBon-Land är den populära nöjesparken där barn och vuxna i alla åldrar kan roa sig. Där finns åkattraktioner för både de försiktiga och de lite mer våghalsiga. Vågar du till exempel testa karusellen Svend Svingarm som går upp till 115 km/h, 44 meter upp i luften? BonBon-Land har även flera vackra grönområden där ni kan pausa och äta medhavd matsäck vid behov. Annars finns ett flertal restauranger med varierat utbud.

Varje helg anordnas olika event i parken, och under perioden 1 juli – 6 augusti är det dessutom sommarshow två gånger om dagen.

 

4. För sol- och baddyrkare: Marielyst Strand


Stranden som faktiskt blivit utnämnd till Danmarks bästa – fyra gånger i rad. Och vi förstår varför. Stranden är milsvid och långgrund, perfekt för småbarnslek. Och sanden är nästintill vit med mjuka dyner att gömma sig bland när det blåser. Närheten till strandpromenaden med restauranger och affärer gör att det är enkelt att hänga på Marielyst Strand hela dagen!

 

5. För historiefantaster: GeoCenter Møns Klint och Møns Klint


Om du bestämmer dig för en familjesemester på De Danska Sydkusterna vill du faktiskt inte missa  Geocenter Möns Klint. Särskilt inte om du har dinosaurie- eller historieälskande ungar.

Utställningen är uppbyggd som en lärorik tidsresa under 70 miljoner år, från kritatid till den natur vi möter på Möns klint i dag. Med högteknologiska utställningstekniker får du spännande möten med djur och natur från forntiden. Det finns också bland annat en nutidsdel, en klättergrotta och en fascinerande 3D-biograf. Från Geocenter utgår även olika expeditioner, som till exempel mountainbiketur, klättring till trädtopparna och promenad till fossilstranden.

Passa på att upptäcka hela det spektakulära och vackra Möns Klint. De vita kalk-klipporna med sina branta sluttningar stupar rakt ner i havet. Och högst upp växer den vackra bokskogen.

Möns Klint

På Möns Klint hittar ni en unik flora och ett spännande djurliv.

 

6. För äventyrslystna: Camp Adventure


Gillar du höga höjder och lite pirr i magen ska du följa med upp i trädkronorna på Danmarks bästa och största trädtoppsbanor. På Camp Adventure , som ligger omgiven av skog, finns hela sju banor på upp till 25 meters höjd och totalt nästan 5 km längd som bjuder på roliga och tuffa utmaningar för både stora och små. Här kan ni även prova Nordens längsta linbana.

Läs mer om De Danska Sydkusterna här.

MER FRÅN FEMINA:Senaste modenyheterna från Femina:Laddar