Annons

Annons

Våra godaste revben


Av Jan-Erik Hagbohm

1½ kg tunna revben, helst lammrev

Marinad:
½ dl strösocker
½ dl flytande honung
½ dl vitvinsvinäger
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk worcestershiresås
2 tsk salt
ca 10 droppar tabasco
1 tsk malen svartpeppar
2 msk riven färsk ingefära
2 msk dijonsenap

Annons

Till servering:
krispig sallad (se recept)

Beredning:
Rör ihop ingredienserna till marinaden. Pensla revbenen med marinaden och lägg sedan ner dem i dubbla plastpåsar.

Gilla Femina på Facebook

Låt stå och marinera över natt. Lägg över revbenen i ugnsfast form och stek dem i 175° varm ugn i ca 60 min. Vänd på revbenen efter halva tiden och pensla då och då med den överblivna marinaden. Stek tills rev­benen får en knaprig och fin stekyta.

(0)
(0)
(0)

Annons


Annons


Senaste modenyheterna från Femina:

Laddar