Annons

Annons

3 djupa frågor att ställa till din partner om ni håller på att glida isär


Känns det som att ni håller på att glida isär? Det kan kännas motigt att prata om situationen med din partner, men genom att lyfta ämnet kan ni också hitta en lösning – vilket ju är vad ni vill göra.

I början av ett förhållande är man så nykär att relationen i princip sköter sig själv. Efter ett tag ihop inser man dock att det krävs arbete för att förhållandet ska fortsätta vara lika friktionsfritt. Gör man inte det finns det risk att man glider isär. Om du upplever att det är precis vad som håller på att hända mellan dig och din partner tipsar Elite Daily om tre djupa frågor att ställa till din partner för att ta reda på vad ni kan göra för att hitta tillbaka till varandra.

Annons

3 frågor att ställa om du känner att ni håller på att glida isär:

1. ”Känner du att vår relation tillåter oss att utvecklas ihop men också på eget håll?”

Den första frågan att ställa när du upplever att ni glider isär är om din partner känner samma sak. Att fråga ”Håller vi på att glida isär?” är för abstrakt, men att istället bryta ner frågan till vad ”glida isär” innebär gör att ni lättare kan förstå varandra. Att glida isär innebär oftast att en eller två personer i förhållandet känner att de inte kan vara sig själva och att relationen tvingar dem att vara mer som sin partner. Om ni inte tillåts vara era egna personer med kommer en frustration att växa med tiden.

I en idealisk relation känner ni er båda som singlar. Det innebär inte att ni har sex med främlingar eller bara tänker på er själva utan att ni båda känner att ni kan och tillåts lägga fokus på era egna intressen. Det är viktigt att ni båda är egna personer vid sidan av er relation. Genom att diskutera den här frågan med varandra kan ni se om känslan av att ni glider isär i själva verket handlar om att ni tappar er egen identitet i relationen.

2. ”Vad gör dig lycklig i vårt förhållande och vad skulle kunna bli bättre?”

En konversation där ni pratar om att ni håller på att glida ifrån varandra ska inte enbart kantas av vad ni behöver förbättra. Det är viktigt att ni också pratar om vad som gör er båda lyckliga i er relation. Gör mer av detta och se till att ni

Kom ihåg att alla förhållanden, även de som har varat i femtio år, har något de behöver jobba på. Det finns inget magiskt piller att ta, utan det kräver arbete och engagemang från båda sidor hela tiden.

3. ”Hur ser intimitet ut i vårt förhållande och hur kan vi se till att vi får fler stunder för varandra?”

Den tredje saken ni behöver fundera på är hur intimitet ser ut för er båda. Skiljer er syn på intimitet ut eller har ni ungefär samma? För någon räcker det kanske med att ha en kväll i veckan där bara ni två umgås, för en annan är det viktigt att ha minst tre kvällar per vecka. Ingenting är rätt eller fel men det viktiga är att ni vad ni båda mår bra av och vad ni båda önskar.

Om ni håller på att glida isär är det viktigt att en av er, eller båda två, gör några förändringar i ert liv så att ni kan hitta tillbaka.

Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs även

5 giftiga tankar som kan förstöra din relation – så kan du undvika dem 

9 saker att göra varje dag – för ett långt och lyckligt äktenskap

9 irriterande vanor du stör dig på hos din sambo

(6)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar