Annons

Annons

4 viktiga saker du behöver prata med din partner om – innan ni gifter er


Nyförlovad? Stort grattis! Men är ni verkligen på väg åt samma håll i livet?

Att vara nyförlovad är en underbar känsla. Du och din partner har precis beslutat att gifta er och nu väntar en ljus och förväntansfull framtid. Det känns som att sväva på rosa moln – och så ska det också vara. Men som förälskad är det lätt att blunda för de rationella, men superviktiga frågorna som uppstår efter en förlovning. Hur ser ni på tillvaron? Vill ni skaffa barn? Ska ni ha delad ekonomi?

Annons

Ni har ju trots allt valt att leva tillsammans! Då vill man förmodligen också få ut samma saker av livet. Funderar du på att fria till din partner eller har ni pratat om en eventuell förlovning? Se till att ha ett snack om framtiden (och särskilt dessa 4 saker) innan ni gängar er.

1. Om ni vill ha barn

Att skaffa barn är ett av de allra största besluten här i livet. När man bildar familj förändras relationens riktning totalt och det måste ni också vara beredda på, båda två.

Var tydlig om du inte alls är intresserad. Att vänta med den konversationen tills efter bröllopet är riktigt oschysst mot din partner.

Det är underbart att vara nyförlovad, men är ni på väg åt samma håll i livet?

2. Era värderingar

Det kan vara allt från att inte äta kött till att tro på gud. Vilka värderingar man har (och exakt vad de innebär för en) är ofta väldigt olika från person till person.

Du måste absolut inte hålla med din partner om allt, men om era åsikter ofta går isär är det viktigt att ni faktiskt är okej med det – och att ni kan respektera varandras olikheter i längden.

3. Pengar

Att prata om pengar är inte det roligaste, särskilt inte för oss svenskar. Dock är det en nödvändighet om ni vill bo ihop.

Se över hur mycket ni båda tjänar och bestäm därefter hur ni ska fördela månadskostnaderna, med en delad eller gemensam ekonomi. Kanske vill ni också ha ett gemensamt sparkonto?

4. Att våga prata om sex – och otrohet

Det kan kännas jättekonstigt att prata om sex när ni precis förlovat er. Förmodligen är ni nyförälskade och har inga problem alls på den fronten – inte just nu i alla fall.

Men i de flesta relationer går sexlivet går upp och ner. Att kunna kommunicera öppet och ärligt om sex stärker förhållandet när ni är i en svacka och minskar risken att ni glider ifrån varandra.

Och det där med otrohet, hur ser ni egentligen på det? Våga prata om var gränserna går, så vet ni båda vad som gäller!

MER OM RELATIONER:

9 kärlekstips från äldre om hur du får relationen att hålla hela livet

Det avslöjar er sovställning om er relation

10 saker du aldrig ska acceptera i en kärleksrelation

Foto: IBL
Källa: Elite Daily
Artikeln publicerades först på ELLE.

(7)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar