Annons

Annons

5 rätter att laga över öppen eld under utflykten


Självklart kan man ta med sig en god och mättande matsäck hemifrån, men det är något visst med att samlas runt en öppen eld för att laga mat.

Nu när våren äntligen anlänt beger sig många ut i skog och mark för att fiska, campa, eller grilla. Men du behöver inte hålla dig till korv när magen kurrar, även om klassikern från barndomens skolutflykter är rätt oslagbar efter en dag i det fria.

Annons

Det finns en rad rätter som lämpar sig mer än väl för tillagning över eld, med ingredienser som dessutom inte kräver särskilt mycket utrymme i packningen.

Gilla Femina på Facebook

Försök undvika aluminiumfolie när du tillreder rätterna! Smart är att linda in maten i bakplåtspapper och därefter avsluta med aluminiumfolie för att undvika brand.

Läs även Varning från forskare: Grilla inte laxen i aluminiumfolie

Hämta inspiration från dessa 5 recept!

1. Baconlindad öring med färska örter och citron

Snitta öringarna och fyll dem med citronskivor och färska örter, exempelvis timjan och rosmarin. Linda med baconskivor och krydda med salt och peppar. Grilla i cirka 15-20 minuter och vänd fiskarna kontinuerligt tills de fått en fin gyllenbrun yta.

Till receptet >>

Foto: freesamples.us

2. Grillad brysselkål med senap

Så gott – och så enkelt. Trä upp brysselkålen som marinerats i senap på grillspett och grilla i 3-5 minuter på vardera sida. Perfekta som ett tillbehör till kött, men minst lika ljuvliga att äta som de är.

Till receptet >>

Foto: rosemarried.com

3. Lyxiga s’mores i glasstrut

Fyll en glasstrut med marshmallows, chokladbitar och annan valfri topping, till exempel färska bär. Linda in i bakplåtspapper samt aluminiumfolie och placera på ett grillgaller över eld i cirka 7-10 minuter.

Till receptet >>

Foto: frugalcouponliving.com

4. Pinnbröd med korvfyllning

Två klassiker som blir utomordentligt mumsiga tillsammans. Förbered degen hemma och ta med i en bunke. Rulla den i smala längder och linda runt korven på grillspettet. Grädda över eld i 6-8 min och vrid spetten så att de får en jämn fin färg.

Till receptet >>

Foto: frugalcouponliving.com 

Bananbåtar med choklad och hasselnötter

Skär ett långt snitt i bananskalet och öppna försiktigt. Fyll frukten med choklad, hasselnötter och kokosflingor. Avsluta med lite kanel och en nypa salt. Slå in i ett paket med bakplåtspapper och aluminiumfolie och värm på grillgaller i cirka 5-8 minuter.

Till receptet >>

Foto: nutritionstripped.com

Obs! Var försiktig när du eldar i naturen! På Naturvårdsverket finns information om saker du bör tänka på innan du gör upp en öppen eld.

Läs även Gröna recept för fredagsmyset – 5 vegetariska burgare

(11)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar