Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

8 bästa läppstiften som ger lyxkänsla till looken i höst

17 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografhassan ouajbir/pexels
kvinna med röda läppar som kastar slängkyss
Spana in säsongens fina nyheter för läpparna där du hittar allt från mjukt tonat till elegant täckande.
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Målat läpparna har vi pysslat med i mer än 5000 år. Inte konstigt med tanke på vilket fantastisk effekt ett snabbt svep med färg över läpparna kan ha på humöret och göra för looken. Mycket har såklart hänt sedan dess men framför allt har utvecklingen på formula-fronten tagit enorma hopp framåt bara de senaste åren. Idag kan du få mjukt matt effekt och lång hållbarhet även med en luftigt lätt och tunn produkt och nästan allt som lanseras har vårdande effekt. Resultatet är jämnare, snyggare, elegantare och skönare på läpparna. Hösten bjuder på något av det bästa vi sett på länge. Här är åtta nyheter som vi fyllt sminkväskan med den här säsongen.

Annons
färgerna på beautyacts nya semimatta läppstift

Behagligt krämig formula som ger halvmatt finish och har en hållbarhet som är betydligt bättre än vad prislappen indikerar - det får du med Stay On Semi Matte Lipstick från Kicks märke BeautyAct. Färgerna är inte riktigt lika klara som de ser ut på bilderna men bra pigmenterade och väldigt bärbara.

Stay On Semi Matte Lipstick från BeautyAct finns i 14 färger, kostar 179 kr och du hittar dem här (reklamlänk).

Shimmering Lipstick är ny kollektion från Byredo där de fyra 90-talsinspirerade nyanserna har en mjukt pärlemo-glimrande finish. Här finns lilarosa Damson Jam, gammelrosa Vieux Rose, varmbeige Amber In Furs och glittrande rosa Feverish. Ett svep täcker fint.

modeller med byredos nya skimrande läppstift
Shimering Lipstick på läpparna. Foto Byredo

Lipstick från Byredo kostar 415 kr, Shimmering Nudes finns i 4 färger och du hittar dem här (reklamlänk).

cliniques läppstift som anpassar sig efter din hudton

Inbyggd primer som gör att formulan glider på fint och ger en jämnare yta, färger som anpassar sig efter din läppton och underton för en så smickrande matchning som möjligt och välgörande ingredienser som squalane och E-vitamin är egenskaper som gör Cliniques nya Even Better Pop Lip Colour Blush till en favorit på läpparna i höst.

Annons

Even Better Pop Lip Colour Blush från Clinique kostar 235 kr, finns i 7 färger och du hittar dem här (reklamlänk).

lancomes flytande läppstift

Det här tunnflytande lyxläppstiftet är perfekt för dig som vill ha något som knappt känns på. Den rikt pigmenterade formulan med vatten i olja behöver bara målas i ett lager för att täcka och sitter sedan genom fika och festnätter utan att flytta sig en milimeter.

Absolu Rouge Drama Ink från Lancôme kostar 295 kr, finns i 16 färger och du hittar dem här (reklamlänk).

by terrys återfuktande och tonade läppbalsam

En lätt portion naturlig och medeltäckande ton bjuder By Terry på i sin nya hybrid-lippie Hyaluronic Hydra-Balm, en ny medlem i populära Hyaluronic-familjen som såklart innehåller stjärningrediensen hyaluronsyra. Här är den återfuktande och snyggt plumpande och kombineras med ett komplex som bidrar med elegant glans. Hållbarheten är som balm brukar, efter ett par timmar eller en måltid behöver du svepa på ett lager till. Men vad gör det när formulan känns så härligt lyxig.

Annons

Hyaluronic Hydra-Balm från By Terry kostar 329 kr, finns i 6 färger och du hittar dem här (reklamlänk).

armanis nya läppstift med lättmålad form

Lip Power från Giorgio Armani beskrevs som läppstiftens mjukisbyxa av märkets makeupartist Linda Cantello under pressmötet. Och det stämmer bra om än en väldigt exklusiv byxa att bära. Här får du fin täckande effekt på ett svep och just appliceringen görs väldigt lätt tack vare det smart utformade stiftet och den smidiga gelformulan. Resultatet är lyxig satin-finish med riktigt bra hållbarhet.

Lip Power från Giorgio Armani Beauty kostar 410 kr, finns i hela 28 färger och du hittar dem här (reklamlänk).

Annons
nya färger och hylsor på läppstiften från hermes

Hermès har traditionsenligt lanserat tre nya färger av sitt überchica läppstift Rouge Hermès. The Radiance of Night heter kollektionen där färgerna går i plommon, orange och rosa - alla med elegant matt finish och behaglig formula. Som alltid är hylsorna hållbara, färgställningen en limiterad upplaga och det går att köpa refill till.

Rouge Hermès kostar xx kr och finns på NK.

nytt läppstift från influencern och makeupartisten linda hallberg

Lyxigaste läppstiftet någonsin från LH Cosmetics är det veganska Majestick med förvånande lätt gelformula som bl a innehåller E-vitamin och hyaluronsyra. Det doftar mjukt av vanilj och som alltid när Linda Hallberg ligger bakom så kan du inte bara använda stiftet på ett sätt. Förutom läppar går det lika bra att svepa på t ex kinderna. Då är tipset att applicera det med en makeupsvamp.

Majestick Lipstick från LH Cosmetics kostar 239 kr, finns i 5 färger och du hittar dem här (reklamlänk).

Annons