Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anita Hegerlands återförening med Pippi-stjärnan

28 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Norska barnstjärnan Anita Hegerland slog igenom i hela Norden med Mitt sommarlov 1970.
Efter det tog hennes liv en vändning hon inte hade kunnat räkna med.
Nu har Anita återförenats med sin gamla vän – Pippi-skådespelaren Inger Nilsson!
Annons
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Anita Hegerland var bara sju år gammal när hon 1968 upptäcktes talangscouten Fredrik Friis, när hon uppträdde i en julshow i Sandefjord. Det dröjde inte länge innan den lilla blonda flicka slog igenom, och sågs som ett underbarn i hemlandet.

Det var 1970 hon slog igenom stort med låten Mitt sommarlov, som blev ett riktigt fenomen i hela Norden. Än i dag kan alla sjunga på låten, som har hållit i över 50 års tid.

Anita hegerland uppträdde i Hylands hörna 1970.

När Anita Hegerland gästade Allsång på Skansen 2018 konstaterades det att hon var en av Norges bäst säljande artister genom alla tider – hon har sålt över sex miljoner album, och har medverkat på samlingsalbum som sålts i över 24 miljoner exemplar.

Annons

– Den har ju betytt så mycket, den har verkligen blivit en klassiker, sa Anita Hegerland.

Återföreningen med Pippi Långstrump-stjärnan

Hemma i Norge har Anita Hegerland fortsatt vara en folkkär artist som uppträder runt om i landet. Efter en paus under coronapandemin är hon nu återigen ute på vägarna.

Anita Hegerland på Allsång på Skansen 2018.

Nu visar hon också upp en oväntad återförening med en svensk väninnan – nämligen ingen mindre än Pippi Långstrump-barnstjärnan Inger Nilsson. Inger och Anita slog igenom ungefär samtidigt, och hittade varandra när de båda var barnstjärnor. På Instagram har Anita lagt upp en bild tillsammans med Inger, och skriver om minnena de delar tillsammans.

”Kvällens höjdpunkt igår var när jag såg dig igen. Du har inte förändrats, du är fortfarande den härliga, fantastiska tjejen! Vi träffades också för två år sedan, och samtalet flöt på lika lätt mellan oss den gången som när vi träffades för första gången 1969, när vi uppträdde tillsammans på Tønsberg-mässan och sprang runt på tivoli tillsammans med livvakter i släptåg”, skriver Anita.

Hon fortsätter:

”Du var alla barnens stora hjälte och härliga Pippi, och jag toppade listorna i Norge med min första LP-skiva och singel. Tillsammans red vi ut i ett hav av människor på cirka 23 000 personer. Du var tio år och jag var åtta. Det här är fortfarande publikrekord på mässan 53 år senare. Bara några månader tidigare fick jag mitt stora genombrott i Sverige och Finland och den enorma framgången med Mitt sommarlov 1970 hela tiden Skandinavien”.

Annons