Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bönsallad med stekt halloumi

22 aug, 2015 
AvFemina
Bönsallad med stekt halloumi
Annons
Bönsallad med stekt halloumi

BÖNSALLAD MED STEKT HALLOUMI

(4 personer)
300 g haricots verts
300 g vaxbönor
3 solmogna tomater
ca 5 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
4–6 sardeller med kapris
1/2 dl pinjenötter
40 g rucolasallad
1/2 dl olivolja
salt och peppar
ev torkad chili
Till servering:

200 g halloumi

Beredning: Koka haricots verts och vaxbönor var för sig i lättsaltat vatten. Haricots verts i ca 5 min och vaxbönorna något längre. Klyfta tomaterna, kärna ur och skär bort skalet med en vass kniv. Finstrimla purjon och finhacka vitlöken och sardellerna. Rosta pinjenötterna i torr panna. Blanda de varma bönorna med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Lite torkad chili sätter bra sting åt salladen. Skär osten i 1/2–1 cm tjocka skivor och vänd dem i olivolja. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och stek dem gyllenbruna på båda sidor i varm stekpanna. Servera till salladen.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons