Annons

Annons

Detta är ditt viktigaste ansiktsdrag – enligt forskning


Forskare har gett oss ytterligare en anledning att fylla i ögonbrynen på morgonen. Studier visar nämligen att det varken är våra ögon eller våra långa fransar som andra människor lägger märke till först.

 

Det viktigaste ansiktsdraget som får ditt ansikte att stå ut i mängden är varken dina ögon, din näsa eller dina röda läppar – utan dina ögonbryn. Förutom att de tillsammans med dina andra drag uttrycker dina känslor hjälper de även människor att känna igen ditt ansikte, visar forskning. Ur en evolutionär synpunkt skyddar de dessutom ögonen från svett och smuts.

Annons

I en studie vid University of Lethbridge i Kanada fick deltagare se 25 bilder på kändisar utan ögon och sedan ytterligare 25 på kändisar utan ögonbryn. Deltagarna kunde identifiera över hälften, 56 procent, av kändisarna utan ögon, medan de kände igen färre, 46 procent, av kändisarna utan ögonbryn.

Att ögonbrynen är så viktiga kanske inte överraskar med tanke på hur populära olika behandlingar för att skapa ett par perfekta ögonbryn blivit. Kändisar som Cara Delevingne, Cindy Crawford och Lily Collins har spätt på trenden ytterligare med sina karakteristiska tjocka, mörka bryn.

Fortfarande osäker på om ögonbryn verkligen är så viktiga? Sajten 9GAG har publicerat bilder på kändisar utan ögonbryn – och det är verkligen en stor skillnad! Här nedan ser du Benedict Cumberbatch och Jennifer Lawrence.

Källa: Yahoo! Beauty, Harper’s Bazaar

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

Läs även:

Detta är det första folk lägger märke till när de träffar dig

Så kan dina kläder påverka folks intryck av dig

(75)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar