Annons

Annons

Dolce & Gabbana trotsade bojkotten – klädde Melania Trump på nyår


Melania Trump ringde in det nya året iklädd en klänning från Dolce & Gabbana, och modehuset tackade henne hjärtligt. Ett kontroversiellt ställningstagande i en bransch där flera designers vägrar att klä den kommande presidenthustrun.

Donald Trump och hans hustru Melania firade in 2017 i Palm Beach, Florida. Den blivande presidentfrun bar en stor ring, ett brett diamantarmband och en klänning från Dolce & Gabbana.

Den italienske designern Stefano Gabbana verkade glädjas åt klädvalet, och lade upp en bild på Instagram på Melania i klänningen med texten: ”Melania Trump, thank you”, följt av flera hjärtan och hashtagen #DGwoman. Ett inlägg som inte är helt okontroversiellt i modevärlden.

Melania Trump #DGwoman ❤❤❤❤❤ thank you 🇺🇸 #madeinitaly🇮🇹

Ett foto publicerat av stefanogabbana (@stefanogabbana)

Annons

Strax efter presidentvalet i november gick kläddesignern Sophie Theallet ut med en uppmaning till sina kollegor. Hon, som har arbetat nära Michelle Obama under hennes år som presidentfru, tänkte inte klä Melania Trump, och skrev så här i ett öppet brev:

”Som en som strävar efter mångfald, individuell frihet och respekt för alla livsstilar kommer jag inte att låta mig associeras på något sätt med USA:s nästa first lady.”

”Den rasistiska, sexistiska och främlingsfientliga retoriken som hennes man stod för under presidentkampanjen är oförenliga med de värderingar som vi lever efter. Jag uppmuntrar därför mina designerkollegor att göra detsamma.”

Kläderna som bärs av USA:s first lady uppmärksammas världen över, och det är något som modeindustrin är väl medveten om. Flera designers, däribland Derek Lam, Marc Jacobs och Tom Ford har tagit ställning och berättat att de inte vill att deras kläder ska bäras av den kommande presidenthustrun.

Med tanke på det italienska modehusets svar på Melania Trumps klädval verkar det däremot som att de inte bryr sig om uppmaningen till bojkott.

Läs även

Kvinnorörelsen i USA kämpar nu hårdare för respekt och jämställdhet

 

(0)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar