Annons

Annons

Femina möter David Lagercrantz


David Lagercrantz reser just nu världen över för att berätta om sin uppföljare till Stieg Larssons berömda Millennium-serie. Boksläppet av Det som inte dödar oss omfattade sammanlagt 42 länder. Missa inte vår intervju med David i Femina nummer 10 2015. Finns i butik den 24 september 2015.

David Lagercrantz
Om författandet
”När jag var liten dagdrömde jag om att jag var löparen Sebastian Coe och gick in i den rollen. Författaren Sven Lindqvist sa en gång i tiden att man ska gräva där man står, man ska skriva om det man kan. Men för mig gällde inte det, låg personen för nära mig blev jag hämmad. Jag är bäst när jag får gå in i någon annan än mig själv.”

Annons

Röd tråd i nya boken
”Vi lever sannerligen i ett övervakningssamhälle. Och när Storebror ser dig, då behöver vi en motkraft. Nu är det inte bara kriminella som hackar oss. Nu är det de stora underrättelseorganisationerna, som NSA, som går in och tar reda på allt om alla. Det är en skrämmande utveckling.”

Framtiden
”Visst kan det bli ännu fler böcker om Lisbeth Salander. Jag har en sådan löjligt bra situation, jag har massor av bra idéer att ta tag i. Ja, det är klart, går det åt helvete så blir de förstås ingen fortsättning. Men då finns det andra roller jag kan gå in i.”

Om att fortsätta en annan författares författarskap
”Om folk blir upprörda över mitt sätt att arbeta, så kan jag bara säga att jag tycker det är helt underbart när litteratur diskuteras. Så jag bara välkomnar den diskussionen.”

AV KENNETH GYSING

(7)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar