Annons

Annons

Förläggarens
bästa läsäventyr


I Feminas oktobernummer som finns i butik nu berättar Dorotea Bromberg den spännande historien om sitt liv. Här tipsar hon, en av Sveriges tyngsta förläggare, om tre av sina största läsupplevelser.

Dorotea-Bromberg

Foto FOTO PETTER MAGNUSSON.

Omslag-de-sma-tingens-gud
De små tingens gud av Arundhati Roy (Brombergs)
”En bok som är jätteviktig för mig. Den gavs ut första gången 1997 och nu har vi fått möjlighet att ge ut den på nytt. Det här är Arundhati Roys första och enda roman och med den har hon verkligen öppnat Indien för mig. Jag har träffat henne, ett fantastiskt möte med en på alla sätt vacker människa.”

Annons

Omslag-Lordag
Lördag av Ian McEwan (Ordfront)
”En av hans absolut bästa böcker, den är helt underbar. Vi får följa hjärnkirurgen Henry Perowne under ett dygn i London. En roman fylld av psykologisk spänning. En riktigt god litterär berättelse med ett omvälvande slut.”

Omslag-Vald
Våld av Joyce Carol Oates (Albert Bonniers Förlag)
”Joyce Carol Oates är min husgudinna. Hon uppfyller de högt stående krav jag har på en bra litterär författare. Självklart har hon i alla sina många böcker ett språk och en historia att berätta, men det är också hur hon berättar den. Här finns otroliga cliffhangers, Dan Brown kan gå och gömma sig om man jämför. Hon belyser kvinnors utsatthet på ett så nyanserat vis. Joyce Carol Oates har en stor produktion av mycket tjocka romaner. Här väljer jag Våld som är en är enväldigt tunn bok, men som visar vilken skicklig författare hon är. Du läser den på fyrtio minuter, men den är som ett piskrapp. En fantastiskt välskriven bok.”

(22)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar