Annons

Annons

Glöm honeymoon – nya trenden för blivande makar är att åka på earlymoon


Efter bröllopet har nygifta par smekmånaden att se fram emot, men vägen dit kan vara lång. Alla förberedelser inför den stora dagen innebär ofta mycket stress, därför väljer nu allt fler att resa iväg före bröllopet.

Att planera ett bröllop kan vara både spännande och roligt, men oavsett om du är ute i god tid eller inte brukar månaderna dessförinnan gå i stressens tecken.

Det här orsakar inte sällan konflikter mellan de blivande makarna och kanske är det därför den nya resetrenden med earlymoons vuxit fram.

Annons

Earlymoon eller premoon, som det också kallas, kommer från ordet honeymoon, som bekant betyder smekmånad på engelska. Den nya termen har uppkommit då många snart gifta par väljer att resa iväg strax före bröllopet.

– Vi ser en uppgång bland par som reser till wellness-destinationer innan de gifter sig. De brukar vilja vara borta i en vecka eller två, säger Erina Pindar, ansvarig för resebolaget Smartflyer, till My domaine.

– Målet är att vara tillsammans innan festligheterna. För att vila upp sig, leva hälsosamt, ta hand om kropp och själ och förbereda sig inför en av livets största händelser.

Det är inte bara resebyråer som märkt av en ökning av earlymoons, flera lyxhotell har också reagerat på intresset.

– Det har verkligen blivit populärt att åka på premoon och det är ett perfekt sätt att lätta på trycket och ta paus från bröllopsplaneringen. Resan ska vara smidig och destinationen ska vara lättillgänglig, säger Lydia Redmond, bröllopsexpert på The Ritz-Carlton i Neapel.

Pippa Middleton är en av dem som hakade på trenden och åkte med nuvarande maken James Matthews på earlymoon till St Barts före bröllopet i maj 2017.

Källa: My domaine Foto: Nad Hemnani/Unsplash

Läs även:

5 vackra bröllop som varit något alldeles extra

Så hanterar du weddingblues

(10)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar