ANNONSSAMARBETE MED EUCERIN

Att ta hand om dig själv både på insidan och utsidan är extra viktigt när kroppen är ditt arbetsredskap. I kampanjen #generationEucerin berättar Malin Emmoth och Karin Ålemark om hur deras vänskap och intresset för hudvård har varit ett sätt att orka med livet som professionell dansare.

Sedan skoltiden på Balettakademin i Stockholm har Karin Ålemark och Malin Emmoth hunnit med att delta i världsberömda Cabaret du Moulin Rouge i Paris, rest med deras turnerande sällskap under nio år, startat upp dansutbildningar i Sverige och samtidigt fött barn.

– Om vi inte haft varandra tror jag tiden hade varit tuffare och inte alls lika kul. Det känns väldigt speciellt att dela de här erfarenheterna och upplevelserna med en nära vän, säger Malin.

De är två effektiva kvinnor som också vet hur man återhämtar sig.

– Om jag sover för lite, äter och dricker för dåligt eller har festat märker jag det direkt i jobbet. Det gäller att ta hand om sig själv, vi är båda noga med det och älskar att till exempel pyssla med hudvård tillsammans, smörja in oss och lägga masker, säger Malin.

– Inne på teatrarna är det ofta torr luft på grund av luftkonditionering och sedan duschar vi ju ibland flera gånger om dagen, vilket också torkar ut, därför är bra produkter A och O, säger Karin.

Vännerna Malin och Karin tränar ihop.

Malin och Karin får mest energi av att träna tillsammans.

Karin och Malins 3 hudvårdstips

1. Återfukta huden både inifrån och utifrån.

Drick mycket vatten! Och var noggrann med att smörja in dig med en återfuktande créme.

2. Rengör alltid huden omsorgsfullt både morgon och kväll.

Använder du mycket smink på dagarna är det extra viktigt att göra rent huden noggrant.

3. Duschar du ofta så använd gärna duscholja istället för tvål.

För dig som duschar varje dag eller kanske flera gånger om dagen är en duscholja perfekt.

Vilka är favoritprodukterna?

– På vintrarna har jag alltid använt en återfuktande créme från Eucerin, när jag känner att ”nej nu torkar jag sönder!”. Den har funkat jättebra. Jag använder även deras duscholja, säger Karin.

– Eucerins dagkräm har hängt med sedan tonåren som en vana jag tog över från mamma, likaså duscholjan som även min sambo använder. Deras ansiktsrengöringsgel använde jag särskilt mycket under tiden med Moulin Rouge eftersom showsminket sliter oerhört på huden, säger Malin.

Eucerin-produkter

Läs mer om Eucerins produkter och hitta dina egna favoriter! Spana även in fina kampanjen #generationEucerin på Instagram.

Mest läst