ANNONSSAMARBETE MED TENA
Advertisement

Eller det kanske jag inte kan göra men jag kan upplysa dig om varför du ska ha Tena för inkontinens i stället för mensskydd.

”Det är väl ingen skillnad”, tänker kanske du.

Och ”Vaddå, det är väl bara farmorstyper som behöver inkontinensskydd”.

Det kanske man kan tro eftersom det fortfarande är en hel del hysch, hysch kring något som borde vara det mest naturliga i världen att prata om. Det kanske jag också trodde fram till jag läste på och det gick upp för mig att skillnaden är ENORM.

Ni som känner mig vet också att jag har som mantra att alla människor, kvinnor som män, ska ha förutsättningar att leva sitt bästa liv. Det är därför du ska fortsätta läsa nu i stället för att bli en av alla mammor som går till gymmet med binda när du inte har mens.

Ann Söderlund studsmatta
Olivia :D

Det är för att du ska slippa att stå bredvid och titta på när dina barn hoppar studsmatta.

Det för att du ska slippa behöva tänka på vad du sätter på dig och kunna ha tighta kläder om och när du vill utan att behöva tänka på hur det ser ut eller om det blir en fläck.

Kiss i brallan kan drabba alla

Ska vi börja med att reda ut frågetecken?

Urinläckage eller inkontinens handlar rätt och slätt om att kroppen inte klarar av att hålla tätt. Många, kanske de allra flesta, tänker att kiss i brallan är något som drabbar äldre kvinnor, men vet ni vad: det kan drabba alla. 25 eller 85. Kvinna som man.

Man snackar om tre olika sorters inkontinens:

Ansträngningsinkontinens. Det kan hända när vi hostar, nyser, springer, lyfter en låda, hoppar studsmatta eller kanske får ett skrattanfall med en kompis.

Trängningskontinens handlar om att man inte kan hålla sig till toaletten (händer både mig och mina pojkar). Minns en vacker påskhelg när vi var på väg nerför färjerampen med bilen i solen på vårt älskade Gotland. Plötsligt kommer den över mig, panikkänslan! Jag tittar ut genom bilfönstret och försöker hitta flyktvägar. Irritationen och paniken går ut över chauffören som passade på att tömma blåsan precis innan det var dags att köra.

Zen-metoden är mitt allra sista trick för att inte skrika...förlåt kissa rätt ut. Jag blundar, för ihop tummarna – samtidigt som jag försöker tänka på...genomskinlig luft.

”Sssss... ”

En liten sorglig pöl av blaskigt kaffe och en halv Kronenbourg letar sig in i min spetstrosa och längs benet och strilar sakta men säkert ner i mina kycklinggula gummistövlar.

När jag kommit av färjan och stammande sagt till alla pojkar att jag måste byta om (ackompanjerad till Gotlands nya barnkörs superhit, ”Mamma har kisset pau sig”) går jag in på macken för att köpa trosskydd. Bredvid trosskydden står en annan förpackning, Tena.

Ann Söderlund på trappa
Olivia :D

Blandinkontinens som är en kombination av både ansträngningsinkontinens och trängningsinkontinens.

Nu är det så här att var tredje kvinna upplever inkontinens titt som tätt. Det kan bero på barnafödande, hormoner, att vi hamnat i klimakteriet eller att helt enkelt har ätit eller druckit sånt som urinblåsan inte diggar. Så vanligt. Och ändå känns det jobbigt för många att prata om.

Bästa skyddet mot läckage, kiss och fukt

Är det pinsamt att kissa på sig? Nej. Kan man hålla sig fräsch? Ja. Och det är därför Tena kommer in som kompisen i nöden. Eller naturligheten.

Så här: mensbindor är bra för mens. Mensbindor är inte lika bra för kiss. De är gjorda för tjockare vätskor som mensblod och absorberar typ en tesked kiss. Så därför är trosskydd för mens inte ett bra alternativ.

Tena är designade för kiss och absorberar fukt. Det i sin tur minskar risken för en massa onödiga bakterier och du luktar fräscht även efter du har tränat till exempel! Pärlorna i skyddet är små magiker som sväller och omvandlas till gelé när dom kommer i kontakt med vätska.

Vips så kapslar de in kisset så att du och bindan fortsätter att vara torr (bästa känslan, det vet ju till och med en bebis!) Win win då både du och bindan fortsätter att vara torr och fräsch och du får bästa skyddet mot läckage, kiss och fukt.

Tenabindorna är tunna och formade efter kroppen på ett naturligt sätt (no more känsla av blöja när du ska träna).

Det finns så många sätt att inte hamna i kvinnofällan att ta till känslan att "det är över nu" eller begränsa sig för att man inte har fått rätt information och rätt sak.

Ann Söderlund utegym
Olivia :D

Vi måste ändra våra attityder till urinläckage

Det finns många olika orsaker till urinläckage och vi måste ändra våra attityder till att det bara är gamla tanter som kissar på sig och att det är något att skämmas för.

Klart att åldern har inverkan på hur kroppen funkar, men det kan vara så många andra orsaker också till att vi läcker lite. Jag skyller allt på mina fem söner till exempel, haha.

Hälften av världens befolkning kommer hamna i situationer där andra hälften av världens befolkning tycker att det är lite opassande att säga som det är.

Men nu struntar vi i omoderna tabun. I stället har det varit viktigt för mig att ta reda på vilka produkter som är mest effektiva när det börjar läcka lite grann så att jag kan fokusera på det som är viktigt i livet: nämligen att känna mig trygg, snygg och fräsch. Det viktigaste för mig är att leva det liv som jag vill leva utan att begränsas av sånt som faktiskt går att göra något åt!

Ann Söderlund i #taggaensyster
0:39

Efter reklamen: Ann Söderlund i #taggaensyster

(0:39)

Slå på ljud
Mest läst