Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 starka anledningar att älska Meghan Markle

28 nov, 2017 
AvMalin Karlberg
Hyllade skådespelerskan Meghan Markle, känd från tv-serien Suits, gick igår ut med att hon har förlovat sig. Och hennes blivande make har många anledningar att skatta sig lycklig.
Annons

Meghan Markle – framgångsrik skådespelerska och hängiven filantrop – ska gifta sig i vår, meddelade hon i går via en talesperson. Hennes blivande make friade för några veckor sedan efter att ha fallit pladask för den 36-åriga amerikanskan.

Och vi kan verkligen förstå hennes fästman – det finns många anledningar att beundra Meghan Markle. Här listar vi 7 av dem!

1. Hon har länge kämpat för kvinnors lika rättigheter
Faktum är att hon redan som 11-åring skrev ett protestbrev till ett diskmedelsföretag som hade en reklamfilm vars sexistiska slogan förmedlade att diskning är en kvinnosyssla. Hon skickade samtidigt brev till Hillary Clinton och kvinnorättsadvokaten Gloria Allred. I dag har hon ett uppdrag hos FN där hon jobbar med kvinnors rättigheter. Se Meghan berätta om händelsen från barndomen nedan!

2. Hon är en sann djurvän
Meghan har två hundar, Bogart och Guy, som hon adopterat från ett hundhem. Hon uppmanar aktivt sina fans att adoptera hundar som inte har något hem, istället för att köpa valpar.

Annons

3. Hon är en begåvad skådespelerska

Förutom sin hyllade roll som Rachel Zane i Suits har Meghan bland annat medverkat i filmen Horrible Bosses och haft roller i tv-serier som The War at Home, CSI:NY, Brottskod: Försvunnen och General Hospital. När hon fick rollen i Suits lämnade hon sin dåvarande make Trevor Engelson i Hollywood för att flytta till Toronto, där serien spelas in. Äktenskapet sprack, men Meghans karriär blomstrade.

4. Hon är en hängiven filantrop

Meghan har gjort volontärarbete sedan tonåren. Som 15-årig var hon volontär i ett soppkök för hemlösa och förra året blev hon global ambassadör för organisationen World Vision Canada, som arbetar för att förbättra läget i utsatta regioner i världen. I sin roll har Meghan bland annat besökt Rwanda för att volontärjobba i ett flyktingläger och samla in pengar för att bygga en brunn med rent dricksvatten.

Annons

5. Hon älskar god mat

Meghan drev tidigare matsajten The Tig där hon regelbundet postade läckra recept. Numera nöjer hon sig med att visa upp sitt matlagningsintresse på Instagram. Hennes blivande man verkar också uppskatta Meghans matkonst – skådespelerskan har berättat att han friade genom att gå ner på ett knä medan hon stod och lagade ugnsrostad kyckling.

6. Hon brinner för sin karriär

Ett av Meghans mest kända citat, från en krönika i amerikanska ELLE, är: ”“I’ve never wanted to be a lady who lunches – I’ve always wanted to be a woman who works.”

7. När hon träffade sin fästman visste hon knappt vem han var

Eftersom Meghan växte upp i USA hade hon dålig koll på den brittiska kungafamiljen och visste ingenting om sin blivande make Harry, som är prins av Wales i Storbritannien. Hon var helt ointresserad av hans kungliga status och när en gemensam vän försökte sätta upp dem på en blinddejt sa Meghan: ”Jag har bara en fråga: Är han trevlig? För om han inte är snäll är det inte intressant.”

Annons