Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Allison Janneys beslut – därför har hon grått hår: ”En Helen Mirren-grej”

14 feb, 2021 
Oscarsbelönade skådespelaren Allison Janney har valt att omfamna sitt grå hår – och inspireras av Helen Mirren.
Nu visar hon upp en kort grå frisyr, och förklarar beslutet bakom hårändringen.
– Jag har alltid velat klippa av det och göra en Helen Mirren-grej. Jag ville bara prova det, säger hon till People.
Annons
4 tips till dig med grått hårBrand logo
4 tips till dig med grått hår

Oscarsbelönade Allison Janney, 61, känd från filmer som I, Tonya och Juno, är vi vana att se med ett långt brunt hårsvall.

Nu har hon valt att göra en stor ändring – och omfamna sitt gråa hår.

I People berättar hon om beslutet, som grundade sig i coronapandemin.

– Det började med covid-beslut, du vet. Jag var i Ohio under fem månader av pandemin. Min naturliga hårfärg började växa ut – vilket är grått. Och sen tänkte jag, du vet, jag har alltid velat klippa av det och göra en Helen Mirren-grej. Jag ville bara prova det, säger hon i People.

Janney menar att hon inte är rädd för att göra förändringar med sitt hår.

– Jag är väldigt modig med mitt hår, säger hon, och hyllas för det.

Helen Mirren: Därför väljer jag att omfamna mitt gråa hår

Helen Mirren har valt att ha sitt hår naturligt grått i flera år, och är nog den kvinna i Hollywood som förknippas med grått hår. I People i mars 2020 berättade hon att anledningen till att hon har kort, grått hår är att hon vill lägga tid på annat än sitt hår.

Annons

– Ärligt talat så är jag bara lat angående mitt hår! Det är mycket jobb och hur underbara många frisörer än är, så vill jag inte sitta i frisörsalongen i flera timmar. Jag orkar inte lägga tid på det, säger skådespelaren.

Det är inte bara Allison Janney som har gått i Helen Mirrens fotspår. Nyligen började skådespelaren Andie MacDowell ha grått hår, och hon säger att hon ”älskar det”.

Även om Helen Mirren själv har haft grått hår ganska länge, så är hon glad att det är fler som hakar på trenden nu, och omfamnar sitt åldrande.

– Jag tror kvinnor var livrädda för att ha vitt eller grått hår för att det genast sätter dem i en annan kategori. Och det är klart, du är i den åldersgruppen. Jag är ledsen, men det ör dy! Så varför inte anamma det, haka på det och välkomna det? För det till en positiv sak i stället för en negativ sak, säger Helen Mirren.

Läs mer:

Annons