birgitta rasmusson
TV: "Hela Sverige bakar"-Birgitta Rasmusson är död
0:49

Efter reklamen: TV: "Hela Sverige bakar"-Birgitta Rasmusson är död

(0:49)

Slå på ljud

Birgitta Rasmusson kallades för hela Sveriges kakdrottning. Hon är en av författarna bakom de klassiska bak- och matböckerna Sju sorters kakor och Rutiga kokboken. Birgitta agerade även domare under åtta säsonger av tv-programmet Hela Sverige bakar, och nominerades till Årets tv-personlighet på Kristallengalan 2020.

birgitta rasmusson i hela sverige bakar

Birgitta Rasmusson in action som domare i Hela Sverige bakar.

I mars i år gick Birgitta bort 81 år gammal. Nu är bouppteckningen klar och arvet på åtta miljoner kronor ska delas ut.

Tina Nordström om fortkörningarna och beslutet att hålla barnen utanför offentligheten

Så mycket ägde Birgitta Rasmusson

Då Birgitta varken hade barn eller partner är det hennes testamente som styr. GT/Expressen skriver att Birgitta upprättade ett sådant redan 1980. Birgitta ägde vid sin död två fastigheter i Uddevalla och en bostadsrätt i Stockholm. Hon hade inga lån på något av objekten och tillsammans värderas de till 6,3 miljoner kronor. Vidare hade Birgitta cirka 1,7 miljoner kronor i kontanter och värdepapper. Totalt rör det sig alltså om cirka 8 miljoner kronor som ska fördelas till dem som hon själv valt att testamentera sin förmögenhet till.

Tilde de Paulas stilresa – 22 bilder du förmodligen inte sett tidigare

Bror och tre brorsöner ärver

Birgittas närmaste anhöriga är hennes bror och hans tre söner. De tre brorsönerna var ännu små när Birgitta för drygt 40 år sedan skrev testamentet, men att de får störst del av arvet gäller än idag. En av dem får nu ta över ett fritidshus med havsutsikt utanför Ljungkile, medan de två andra får dela på en närliggande tomt, skriver GT. Kontanter och värdepapper delas upp mellan alla tre. Birgittas egen bror, barnens far med hustru, får ta över lägenheten som ligger på Kungsholmen i Stockholm innestad.

Utöver det får olika släktingar dela på de totalt 300 000 kronor som betalas ut i tre olika livförsäkringar.

13 julklappstips till den som älskar att pyssla i köket

Sötsakerna påverkade aldrig hälsan

birgitta rasmusson i sitt hem

Birgitta Rasmusson hemma i sin lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

När Expressen träffade Birgitta för en intervju 2015 berättade hon om sin kärlek till sötsaker och hälsan som alltjämt var på topp.

– Jag vill ha något gott både till förmiddags- och eftermiddagskaffet och då tycker jag inte precis att en ostmacka är grejen, sa Birgitta då och svarade även på om alla kakorna någonsin lett till några kroppsliga besvär:

– Inga gallbesvär än, salt och peppar! Och kolesterolet var på topp nu senast det mättes. Och inga tendenser till diabetes, hade det funnits sådana tendenser, så att jag inte mer kunnat äta de kakor jag vill, då hade jag dött!

Källa: Expressen

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
2:21

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(2:21)

Slå på ljud