Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jerry Halls stormiga liv med Jagger – vändningen för supermodellen

17 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jerry Hall kallades för världens första supermodell, och fick fyra barn med Mick Jagger.
Efter modellkarriären har hon gått vidare och skådespelat både på teater och i film, och även gift om sig.
Så här lever Jerry Hall idag!
Annons
TV: 90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
TV: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Amerikanska modellen och ikonen Jerry Hall föddes i Texas 1956, och började jobba som modell på 70-talet, efter att ha blivit upptäck när hon solade på en strand i Frankrike. 19 år gammal fick hon sitt genombrott när hon var på omslaget för Roxy Musics album Siren 1975. Omslaget ledde också till att hon medverkade i videon till sångaren Bryan Ferrys solohit Let's stick together, och de två dejtade i ett år.

Samtidigt sköt Jerrys karriär i höjden. Hon blev en av de mest eftertraktade modellerna, och prydde magasinomslag efter magasinomslag. Jerry Hall har också kallats för världens första supermodell.

Annons
Mick Jagger och Jerry Hall på Studio 54.

Efter att relationen med Bryan Ferry tog slut bytte Jerry Hall till en annan musikman – nämligen Mick Jagger. Paret blev tillsammans redan 1977, och höll ihop under 22 stormiga år. Tillsammans fick de fyra barn: Elizabeth Jagger född 1984, James Jagger född 1985, Georgia May född 1992 och Gabriel Jagger född 1997. Mick och Jerry gifte sig under en hinduisk ceremoni på Bali 1990, men eftersom ceremonin visade sig vara ogiltig annullerade paret äktenskapet nio år senare, när de till slut gick skilda vägar på grund av Mick Jaggers otrohetsaffärer.

Jerry Hall gick vidare från modellyrket

Samtidigt som det stormade fram och tillbaka i kärlekslivet hade Jerry Hall en karriär att fokusera på. Utöver att jobba som toppmodell började hon under 80-talet söka sig allt mer till skådespelarjobb, och hon fick roller både i Batman och Urban cowboy. 1990 gjorde Jerry också debut på West End i London, där hon sedan var med i en rad produktioner. Strax efter att ha gjort slut med Mick Jagger för gott spelade hon Mrs Robinson i The Graduate.

Annons
Jerry Hall med sina döttrar, Elizabeth till vänster och Georgia May till höger.

Idag är alla Halls barn vuxna, och båda döttrarna Elizabeth och Georgia May har gått i sin mammas fotspår och blivit fotomodeller. Jerry Hall gifte 2016 också om sig, den här gången med den 25 år äldre mediemogulen och miljardären Rupert Murdoch.

Jerry Hall med maken Rupert Murdoch på Vanity Fairs årliga Oscarsfest.
TV: Veckans snackisar du inte vill missaBrand logo
TV: Veckans snackisar du inte vill missa
Annons
Annons