Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Joan Collins privata kärleksdrama – miljonerna efter succén

17 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Med rollen som Alexis Colby i 80-talsklassikern Dynastin blev Joan Collins känd världen över.
Idag har 88-åringen fortfarande en förmögenhet på flera hundra miljoner kronor, efter seriens enorma succé.
Så här lever Hollywood-stjärnan idag!
Annons
TV: Här är 5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
TV: Här är 5 klassiska 80-talsserier vi minns

Brittiska Joan Collins, idag 88 år, var bara nio år när hon började skådespela och fick en roll i Ibsen-pjäsen Ett dockhem. Som 16-åring kom hon in på en anrik skådespelarutbildning i England, innan hon skrev på kontrakt med den brittiska filmstudion Rank Organisation.

Trots att hon hade en framgångsrik skådespelarkarriär även i ungdomen, så förknippar de allra flesta Joan Collins med hennes roll i 80-talssåpan Dynastin. Som 48-åring började hon spela Alexis Colby, och var med i serien under alla de åtta år som de sändes världen över.

Collins ska ha tjänat omkring 12 000 pund per avsnitt, och med tanke på att serien sändes i 220 avsnitt är det kanske inte konstigt att stjärnan lyckades bygga upp en ansenlig förmögenhet. Idag uppges den 88-åriga skådespelaren vara värd omkring 20 miljoner pund, alltså 237 miljoner kronor.

Annons

Joan Collins nominerades sex gånger till en Golden globe, och lyckades vinna det anrika priset 1983 – samma år som hon också var nominerad till en Emmy för Bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie. Hon förärades dessutom med en stjärna på Hollywoods walk of fame detta år. 2015 adlades Joan Collins och blev Dame Joan Collins.

Varit gift fem gånger – och äger fyra hus

Under sitt långa liv har Collins hunnit vara gift fem gånger. Först med irländska skådespelaren Maxwell Reed, innan hon gick vidare till den brittiska skådespelaren Anthony Newley 1963. Paret fick också två barn tillsammans. När de skilde sig 1971 dröjde det bara ett år innan Collins gift sig med tredje maken, affärsmannen Ronald Kass. Paret fick en dotter ihop, och höll ihop i nio år innan de skilde sig 1983. I två år, mellan 1985 och 1987, var hon gift med artisten Peter Holm. Efter skilsmässan dröjde det 15 år innan Joan Collins hittade kärleken på nytt – sedan 2002 är hon gift med nuvarande maken Peter Gibson.

Joan Collins låter inte sina 88 år hindra henne från att göra det hon älskar, och skådespelar fortfarande. Hon har de senaste åren haft roller i tv-serier som The Royals, American horror story och Glow & darkness. Utöver skådespelandet har hon utvecklat ett intresse för fastigheter, och äger hem i New York, Los Angeles, London och Frankrike.

Joan Collins 2021, 88 år gammal.

Källa: Express.co

TV: Veckans snackisar du inte vill missaBrand logo
TV: Veckans snackisar du inte vill missa
Annons