Marianne Mörck
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"
1:28

Efter reklamen: Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"

(1:28)

Slå på ljud

Marianne Mörck har genom välkända musikaler som Kristina från Duvemåla och hyllade tv-serier som Bonusfamiljen, blivit en av Sveriges mest folkkära skådespelare – som dessutom fick det prestigefyllda uppdraget som julvärd 2019. Nu berättar Marinne om den märkliga incidenten på tv-huset när hon skulle besöka Carina Bergfeldts talkshow – och inte kom in.

Kajsa Bergqvist ska bli mamma för första gången

Marianne Mörck som julvärd

Under hösten 2019 kom beskedet att Marianne Mörck blivit framtagen som årets julvärd. I julaftons-sändningen gjorde senare en kupp med det ikoniska ljuset – vilket hon uppmärksammades för. Hon lurade nämligen tittarna att hon skulle nöja sig med ett elektriskt ljus som skulle tändas med hjälp av en fjärrkontroll.

– Det gick ju jättebra, titta. Brinner fast och fint, och ofarligt, sa hon i sändningen.

Efter skämtet tog hon däremot fram det riktiga stearinljuset som traditionsenligt tändes med tändstickor.

– Det där är ju så heligt. Jag som är så traditionsbunden, för mig är det heligt att tända ljuset, det ingår i hela traditionen att öppna upp för julen, berättade Marianne för Aftonbladet.

Skämtet blev onekligen succé, då Marianne Mörck varmt hyllades för sin insats som julvärd i kommentarsfält och på sociala medier.

Marianne Mörck

Marianne Mörck

Marianne Mörck om incidenten med SVT

I Carina Bergfeldt berättar nu Marianne Mörck om incidenten där hon skulle besöka SVT för att medverka Carinas talkshow, men inte blev insläppt – trots att hon varit julvärd för kanalen. I intervjun säger Carina Bergfeldt att hon är glad att hon tagit sig till intervjusoffan, trots komplikationerna att komma in.

– Nej men jag gjorde ju fel. Jag åkte från hotellet, och jag hatar att bära kassar och plastpåsar, så jag åkte från hotellet med bara hotellnyckeln och läppglans... och inget ID-kort. Och det är ju värre än att komma in här än på Checkpoint Charlie. Dem fick ju ringa överste löjtnant och allt möjligt, berättar Marianne Mörck.

Lili och Susies stöd till Börje Salming efter ALS-beskedet

– Man kan ju tycka att som julvärd borde man ju vara lite igenkänd på SVT, svarar Carina Bergfeldt.

– Ja nej dem fattade inte det där, och jag gjorde miner från olika pjäser och allt möjligt för att försöka komma in, säger en skrattande Marinne, som ju ändå lyckades ta sig in till intervjusoffan – till slut.

Här är alla deltagare i "Vem tror du att du är?" 2022
0:57

Efter reklamen: Här är alla deltagare i "Vem tror du att du är?" 2022

(0:57)

Slå på ljud
Mest läst