Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Katti Hoflin försvann från rampljuset – så gick det för henne

07 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Katti Hoflin slog igenom som programledare i ungdomsprogrammet Bullen, och blev en älskad profil på SVT.
Men efter framgångarna valde hon att lämna rampljuset, för en helt ny karriär.
Så här lever hon idag!
Annons
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

För alla som kollade på barnprogram under hela 90-talet är Katarina ”Katti” Hoflin ett minst sagt bekant ansikte. Hon började sin bana som programledare i SVT som en av de många programledarna för ungdomsprogrammet Bullen.

Tillsammans med namn som Martin Timell, Anders Lundin, Rickard Olsson, Paula McManus och Nadia El-Garda var Katti Hoflin med och diskuterade de klassiskt känsliga ämnen som Bullen gjorde sig kända som berör tonåringar och ungdomar – sexuella relationer, sexuell läggning, onani och kärlek. Programmet hyllades för hur de utbildade sin unga publik, och belönades med flera priser från starten 1987 tills det att programmet lades ner 2000.

Efter Bullen fortsatte Katti Hoflin som barnprogramledare, men riktade sig nu till yngre barn. Hon var programledare i Bolibompa och hade också det egna barnprogrammet Nu är det nu, där hon bodde i ett hus och experimenterade inom olika ämnen. Hon hade också sällskap av ett gäng hundar som älskade matematik, spelade av bland annat Kim Sulocki och Fredrik Berling.

Annons

Bytte bana efter SVT – blev kulturchef

Katti var också programledare för Djursjukhuset, innan hon valde att lämna karriären i tv-branschen för en annan inom kultur. 2007 började hon som ansvarig för barnkultur på Kulturhuset i Stockholm, för att sedan gå vidare till Dunkers kulturhus i Helsingborg. 2015 tog hon över som chef över Stockholms stadsbibliotek, och 2018 tog hon över rollen hon har än idag – som kulturchef i hela Västra Götalandsregionen. Under coronapandemin har hon fått pussla för att kulturlivet ska gå ihop, och i en intervju med Göteborgs-Posten uppmanade hon bolag att sponsra kulturlivet.

Katti Hoflin har fortsatt jobba med kultur bortom kamerorna.

– Jag hoppar att vi kan knyta några oheliga eller nya allianser här med näringslivet. Och det borde vi göra mycket mer. Jag har bott i Danmark i några år och där brukar bolag ha en stor kulturfond. Vi borde ha samma här. Västsverige brukar ta ledartröjan i kulturfrågor och borde göra det nu med.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons