Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Larry Hagmans barns svåra uppväxt – så ser de ut idag

11 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Med I dream of Jeannie och Dallas var Larry Hagman en av 80-talets stora stjärnor – men på det privata planet var det mindre glamouröst.
Hagmans barn Preston och Kristina, som han fick med svenska Maj Axelsson, växte upp med en frånvarande pappa med missbruksproblem.
Så här ser stjärnans vuxna barn ut idag.
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Larry Hagman var en av 80-talets stora stjärnor – rollen som oljemagnaten J.R i Dallas gjorde honom snabbt till en av världens kändaste skådespelare under decenniet.

Men medan karriären gick som tåget var Hagmans privatliv desto struligare, och han kämpade länge med missbruksproblem. Om det berättar nu hans dotter Kristina Hagman i sin bok The eternal party: Understanding my dad, Larry Hagman, the TV star America loved to hate från 2016. Larry Hagman var gift med svenska Maj Axelsson fram till sin död 2012, och paret fick dottern Kristina och sonen Preston 1958 respektive 1962.

I boken berättar Kristina om hur hon och brodern prioriterades bort av sina föräldrar – 15 år gammal fick hon ta hand om 11-åriga brodern tillsammans med Hagmans chaufför i en hel vecka. Chauffören var ”ofta hög” och visste inget om barn, skriver Kristina enligt New York Post.

Larry Hagman med hustrun Maj, dottern Kristina och hennes make.

Larry Hagman tog droger hela livet

Hon skriver också om hur Larry Hagman gärna tog LSD, och att hemmet kunde vara fullt med människor som var fulla och höga, samtidigt som tonårsdottern försökte plugga till prov i skolan.

Annons

När Kristina lyckades få med hela familjen till terapi, så gjorde Dallas-stjärnan klart för henne vad som gällde. I boken skriver hon att han utbrast: ”Jag är nummer ett, och jag kommer alltid ta hand om nummer ett först”.

Hagmans extravaganta livsstil var inget han växte ur med åldern, utan istället höll han i det in i döden.

”Han omfamnade så totalt 'sex, droger och rock n' roll'-livsstilen från den eran, att han levde så resten av sina dagar. När han dog, 81 år gammal, var hans kyl full av marijuanabrownies”, skriver Kristina i boken.

Så här ser Kristina och Preston Hagman ut idag

Annons